Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/62595/hella-planuose-kaune-edukacines-laboratorijos-irengimas-ktu-ir-isitraukimas-i-studiju-procesa/spausdinti/

„Hella“ planuose Kaune – edukacinės laboratorijos įrengimas KTU ir įsitraukimas į studijų procesą

Publikuota: 2018-02-13 15:10
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kauno technologijos universitete (KTU) svečiavosi elektronikos komponentus automobilių pramonei gaminančios Vokietijos bendrovės UAB „Hella Lithuania“ atstovai. Susitikimo metu aplankytos KTU laboratorijos, kūrybinės inžinerijos dirbtuvės „FabLab Kaunas“, aptartos tolimesnio bendradarbiavimo ir įmonės įsitraukimo į KTU Elektros ir elektronikos fakulteto (EEF) studijų procesą galimybės. 35 šalyse veikiančioje „Hella“ bendrovėje dirba apie 35 tūkst. darbuotojų.

Elektronikos ir apšvietimo sprendimus automobilių pramonei kurianti ir gaminanti „Hella“ patenka į 40 didžiausių automobilių komponentų gamintojų pasaulyje sąrašą ir yra viena iš 100 didžiausių pramonės bendrovių Vokietijoje.

„Hella“ planuose Kaune – edukacinės laboratorijos įrengimas KTU irįsitraukimas į studijų procesą

Praėjusių metų rudenį „Hella“ pradėjo ir gamyklos Kaune statybas. Įmonės gamybos vadovas Marcel Bennor šį sprendimą pagrindė kvalifikuotų darbuotojų skaičiumi ir puikia miesto lokacija. Per trejus metus „Hella“ Kaune planuoja investuoti 30 mln. eurų ir įdarbinti 250 inžinerinį išsilavinimą turinčių darbuotojų. KTU ir „Hella“ atstovai apsikeitė bendradarbiavimo vizijomis. Svečiai buvo supažindinti su inovatyviomis KTU EEF laboratorijomis, mini elektronikos gamykla, kuri įkurta „FabLab Kaunas“ kūrybinėse inžinerijos dirbtuvėse, avionikos technologijų integravimu į studijų procesą ir studentų motyvavimo priemonėmis.

Susitikimo metu svarstyta apie UAB „Hella Lithuania“ edukacinės laboratorijos įrengimą fakultete – joje studentai susipažintų su transporte naudojamais sensoriais, naudodamiesi „Hella“ įranga juos konstruotų. „Norime įsilieti į KTU studentų gyvenimą, kad jie suprastų, kokia yra transporto elektronikos pramonė. Maloniai lauksime visų studentų atvykstant į „Hella Lithuania“ gamyklą. Norime jiems parodyti, kokios yra ne tik transporto elektronikos technologijos, bet ir pristatyti įmonę kaip potencialų jų darbdavį. Taip pat norime įsitraukti į studijų procesą prisidėdami informacijos pateikimu, praktinėmis žiniomis ar suteikdami galimybę įgyti atitinkamus įgūdžius įmonėje“, – kalbėjo įmonės personalo vadovė Jurgita Macijauskienė.

Taip pat aptartos galimybės „Hella“ atstovams įsitraukti į temines paskaitas, dalyvauti „Elektros dienos‘18“, „Technorama“, E2TA, „Electronics 2018“ ir kituose KTU renginiuose, organizuoti studentų praktikas bei išvykstamąsias ekskursijas į „Hella Lithuania“ gamyklą, kuri, planuojama, turėtų pradėti veikti rugpjūtį.

Svečiai susidomėjo ir „FabLab Kaunas Junior“ vykdoma veikla bei išreiškė norą prisijungti prie išvykų į mokyklas, vedant moksleiviams paskaitas apie technologijas ir inovacijas transporto sektoriuje.

„Studentai turėtų puikią galimybę mokytis dirbti su naujausia transporto elektronikos pramonėje naudojama įranga. Šiuo metu fakultete įrengiama edukacinė transporto diagnostikos laboratorija, o didėjant transporto elektronikos inžinierių poreikiui ir perspektyvoms, bus siekiama studentams suteikti daugiau praktinių įgūdžių, susijusių ir su transporto pramonėje naudojamais sensoriais. Taigi kartu su partneriais norėtume inicijuoti dar vienos laboratorijos įrengimą darbui su transporto sensoriais“, – teigė KTU EEF administravimo vadovas doc. dr. Mindaugas Žilys.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!