Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/62269/stt-pradeda-e-sveikatos-sistemos-tyrima-itaria-piktnaudziavima/spausdinti/

STT pradeda e. sveikatos sistemos tyrimą – įtaria piktnaudžiavimą

Publikuota: 2018-01-17 19:06
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, gavusi Lietuvos Respublikos Seimo Antikorupcijos komisijos atlikto parlamentinio tyrimo dėl Lietuvos elektroninės sveikatos sistemos kūrimo išvadą.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas, siekiant išanalizuoti ir įvertinti aplinkybių visumą bei nustatyti, ar buvo padaryta korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų, kuriant Lietuvos e. sveikatos sistemą.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

STT korupcijos prevencijos specialistai yra ne kartą atkreipę atsakingų institucijų dėmesį dėl tinkamai neįgyvendinto e. sveikatos sistemos projekto. Tarp korupcijos rizikos veiksnių sveikatos apsaugos sistemoje įvardytas nepakankamai išplėtotas informacinių technologijų panaudojimas, nesukurtos reikalingos informacinių technologijų sąsajos tarp atskirų įstaigų, kurios padėtų sėkmingai šį projektą įgyvendinti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!