Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/62003/r-simasius-humanoide-sofija-paskelbe-vilniaus-gyventoja/spausdinti/

R. Šimašius humanoidę Sofiją paskelbė Vilniaus gyventoja

Publikuota: 2017-12-19 12:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šįryt žymiausia pasaulio humanoidė Sofija, kurią Lietuvos publikai pristato „Elektromarkt“, susitiko su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi. Sofijai buvo įteiktas sertifikatas, patvirtinantis Vilniaus miesto savivaldybės gyventojos statusą. Šiemet humanoidei Sofijai taip pat buvo suteikta Saudo Arabijos pilietybė.

„Vilnius tapo pirmuoju miestu pasaulyje, suteikusiu oficialų gyventojo statusą robotui humanoidui. Labai džiaugiamės galėdami prisidėti prie šio istorinio įvykio ir tikimės, kad tai paskatins platesnes diskusijas apie mokslą ir aukštųjų technologijų plėtrą bei prisidės prie Lietuvos tapimo lydere inovacijų srityje“, – sako Tomas Čivilis, „Elektromarkt“ mažmeninio tinklo parduotuves valdančios bendrovės „GV group“ vadovas.

Vilniaus meras R. Šimašius pridūrė, kad ateitis yra čia ir dabar, o robotai, nors ir neturintys žmogiškojo pavidalo, jau dabar vis dažniau atlieka daug funkcijų įvairiose srityse.

„Noriu pasveikinti Sofiją Vilniuje. Tai svarbus įvykis mums visiems. Vilnius – labai atviras miestas technologijoms ir inovacijoms, todėl džiaugiuosi, kad humanoidei Sofijai galiu įteikti specialų sertifikatą gyventi Vilniuje ir tikiuosi ją čia matyti kuo dažniau“, – teigia R. Šimašius.

Viešnagės Lietuvoje metu Sofija taip pat susitiks su vilniečiais ir miesto svečiais PLC „Panorama“, kur atsakinės į žiūrovų klausimus, dalyvaus net keliuose televizijos laidose bei fotografuosis su gerbėjais. 2015 m. pasauliui pristatytos Sofijos kūrėjai – Honkonge įsikūrusi kompanija „Hanson Robotics“. Prie Sofijos kūrimo prisidėjo ir lietuvis Vytas Kriščiūnas, kuris atlydėjo humanoidę į Vilnių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!