Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/61964/vilniaus-prekybos-pramones-ir-amatu-rumu-sventeje-tradiciniai-apdovanojimai-geriausioms-imonems-ir-mokymo-istaigoms/spausdinti/

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų šventėje – tradiciniai apdovanojimai geriausioms įmonėms ir mokymo įstaigoms

Publikuota: 2017-12-15 17:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai informuoja, kad vakar vykusioje iškilmingoje Rūmų metų šventėje išdalinti 2017 metų apdovanojimai geriausioms įmonėms, vadovams ir mokymo įstaigoms.

Geriausia 2017 metų įmonės vadove paskelbta UAB „Geld Baltic“ vadovė Laura Kaziukonienė. Geriausios įmonės, vykdančios eksportą (labai mažų ir mažų įmonių grupėje), apdovanojimą pelnė UAB „Sakret LT“. 2017 metų geriausia įmone, vykdančia eksportą, paskelbta UAB „Lietpak“. Labai mažų ir mažų įmonių grupėje geriausia įmone (nevykdančia eksporto) pripažinta UAB „Miranda Design Solutions“. Vidutinių ir didelių įmonių, nevykdančių eksporto, grupėje geriausia įmone paskelbta UAB „Artva“.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų šventėje – tradiciniai apdovanojimai geriausioms įmonėms ir mokymo įstaigoms

Atskira grupė apdovanojimų, kuriuos kasmet teikia Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai, skirta mokymo įstaigų atstovams. Šiemet garbingas Rūmų apdovanojimas „Už pasiekimus 2017 metais“ aukštųjų mokyklų tarpe įteiktas Vilniaus kolegijai. Profesinių mokymo įstaigų tarpe apdovanojimas „Už pasiekimus 2017 metais“ atiteko Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklai. Iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo LR Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius, LR Seimo nariai, savivaldybių vadovai, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai bei partneriai.

Ūkio ministras V. Sinkevičius pažymėjo, kad valdžios ir verslo bendradarbiavimas yra itin svarbus darniam valstybės augimui. Anot ministro, tinkamiausia bendradarbiavimo forma – valdžios ir didžiausių asocijuotų verslo struktūrų, tarp kurių – ir Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai, nuolatinis glaudus ryšys.

„Rūmai kasmet auga ir tvirtėja. Naujus metus augantys Rūmai sutiks turėdami daugiau nei pusę tūkstančio narių – vien šiemet Rūmų bendruomenę papildė beveik 120 naujų partnerių, kurių dėmesys, nuolatinis kontaktas ir lūkesčiai Rūmus skatina tobulėti, stiprinti verslo bendruomenę ir atstovauti jai aukščiausiu lygiu“, – kalbėjo Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Leonavičius.

Jis pažymėjo, kad Rūmai šiemet išplėtė svarbų bendradarbiavimą regionuose. Pasirašytos bendradarbiavimo sutartys su Vilniaus, Varėnos, Širvintų, Alytaus ir Švenčionių rajonų savivaldybėmis, surengti išskirtiniai susitikimai su verslo bendruomene bendradarbiaujant su Širvintų, Šalčininkų ir Vilniaus rajonų savivaldybėmis.

S. Leonavičius, dėkodamas Rūmų nariams ir partneriams, pažymėjo, kad Rūmų narių dėka naujų eksporto rinkų ir verslo partnerių paieška tapo įprastine Rūmų veikla. Vien šiemet Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai priėmė Kolumbijos, Kuveito, Ekvadoro, Ukrainos, Vengrijos, Kinijos, Gvatemalos, Vokietijos, Etiopijos, Kanarų, Baltarusijos, Kazachstano, Moldovos, Honkongo verslo delegacijas, suorganizuotos 4 įvažiuojamąsias verslo kontaktų mugės iš Ukrainos, Latvijos, Vengrijos ir Kaliningrado, kuriuose įvyko beveik 200 verslo susitikimų tarp Lietuvos ir užsienio įmonių atstovų.

Rūmai šiemet organizavo verslo misijas į Kanadą, JAV bei Japoniją, kurios realizuotos projekto „Jungtinės eksporto pajėgos“ rėmuose.

Kartu su Rumunijos garbės konsulatu Lietuvoje ir garbės konsule, Rūmų viceprezidente Laura Kovaliovaite, organizuotas verslo forumas ir verslo misija į Rumuniją, po kurios Rumunijos „Green Group“ – didžiausias integruotas Pietryčių Europoje esantis atliekų perdirbimo parkas – paskelbė investuosiantis Lietuvoje 10 mln. eurų naujai PET butelių perdirbimo gamyklai.

„Norėčiau pasidžiaugti ir Rūmų narių indėliu bei sėkme Rūmams vykdant valstybės deleguotas funkcijas. Šiemet Rūmai išdavė jau daugiau nei 5 tūkstančius prekių kilmės sertifikatų, reikalingų Lietuvos įmonėms eksportuoti produkciją į valstybes, su kuriomis mūsų šalis dar nėra pasirašiusi laisvos prekybos sutarčių. Kartu su Rūmų nariais – mokymo įstaigomis suorganizavome kompetencijų vertinimą 38-iose švietimo institucijose daugiau nei 7 tūkstančiams asmenų, suderinome beveik 60 profesinio mokymo programų, o mūsų organizuojamuose mokymuose apsilankė per 700 dalyvių“, – pažymėjo Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas.

Pasak S. Leonavičiaus, Rūmai šiemet ne tik rūpinosi, kad narių verslui sektųsi kaip galima geriau, tačiau išskirtinį dėmesį skyrė ir Lietuvos – Ukrainos kultūrinių – istorinių saitų stiprinimui. Spalio 26 d. Rūmai pasirašė bendradarbiavimo memorandumą su labdaros fondu „Kunigaikščių Ostrogiškių karūna“, kurio vienas iš tikslų – atstatyti paminklą žymiajam Oršos mūšio karvedžiui Kontantinui Ostragiškiui.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai išskirtinę padėką reiškia ir renginio mecenatams bei rėmėjams, be kurių apdovanojimų ceremonija nebūtų buvusi tokia įsimintina jos dalyviams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!