Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/61929/prezidente-pasirase-istatyma-del-lietuvos-ir-cern-susitarimo-ratifikavimo/spausdinti/

Prezidentė pasirašė įstatymą dėl Lietuvos ir CERN susitarimo ratifikavimo

Publikuota: 2017-12-13 15:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė įstatymą dėl Lietuvos ir Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacijos (CERN) susitarimo, suteikiančio mūsų šaliai CERN asocijuotosios narės statusą.

Seimui ratifikavus šį susitarimą ir Prezidentei pasirašius įstatymą Lietuva oficialiai tampa asocijuotąja nare vienoje didžiausių ir pažangiausių pasaulyje mokslo organizacijų.

Nuo šiol Lietuvos atstovai dalyvaus CERN mokslinių tyrimų programose, CERN Tarybos ir jos komitetų darbe, bus sudarytos galimybės plėstis inovatyvioms verslo įmonėms, doktorantai, studentai, jaunesnieji mokslo darbuotojai galės dirbti ir stažuotis CERN, o pramonės įmonės – dalyvauti CERN viešųjų pirkimų konkursuose.

Prieš pusę metų, birželį, Prezidentūroje pasirašytas susitarimas Lietuvos mokslui ir verslui suteikė reikšmingų augimo impulsų ir naujų bendradarbiavimo su CERN galimybių.

Tarp Baltijos šalių Lietuva pirmoji sulaukė narystės šioje organizacijoje, kaip valstybė, pasiekusi didelę pažangą mokslo, technologijų ir inovacijų srityje.

Šalies vadovės iniciatyva Lietuvoje bus įkurtas CERN verslo inkubatorius, kuriame įsikurs žinioms ir mokslui imlios įmonės. Tai bus jau dešimtasis inkubatorius tarp panašių CERN verslo inkubatorių, įkurtų kitose šalyse.

Ateinančių metų pradžioje Lietuvoje laukiama atvykstant CERN delegacijos.

Lietuvos narystė CERN yra tiesiogiai susijusi su naryste Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (OECD), kuri ypatingą dėmesį skiria inovacijoms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!