Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/61915/televizija-ir-radijas-internetu-europos-parlamentas-pasiruoses-deryboms/spausdinti/

Televizija ir radijas internetu: Europos Parlamentas pasiruošęs deryboms

Publikuota: 2017-12-12 14:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Antradienį europarlamentarai nusprendė pradėti derybas su ES Taryba dėl naujų taisyklių, kurios palengvintų televizijos ir radijo transliacijas internetu kitose ES šalyse.

Šiuo metu televizijos ir radijo transliuotojai turi gauti atskirus leidimus transliuoti internetu savo laidas kiekvienoje ES šalyje. Europarlamentarai siūlo supaprastinti autorių teisių apsaugą, kad naujienų ir aktualijų laidų transliacijoms internetu kitose ES valstybėse pakaktų tos šalies, kurioje sukurta laida, autorių teisių leidimo. Vis dėlto EP nariai mano, kad geografinis paslaugų blokavimas galėtų išlikti, jei dėl to sutaria transliuotojas ir autorius.

Sprendimui pradėti derybas su ES valstybėmis pritarė 344 EP nariai, nepritarė 265, o susilaikė 36. ES Taryba dar nėra patvirtinusi savo pozicijos.

EP pranešėjas Tiemo Wölken (Socialistai ir demokratai, Vokietija), po balsavimo atsisakęs pranešėjo statuso, kritikavo siūlomus pakeitimus, nes pagal juos taisyklės būtų taikomos tik žinių ir aktualijų laidoms, o ne, pavyzdžiui, pramoginėms ar sporto laidoms. Europarlamentaras teigė: „Prarasta galimybė sukurti Europos auditoriją. Konservatyvios jėgos atsižvelgė į didelių žaidėjų, o ne milijono europiečių interesus. Slėpdamiesi už kultūrinės įvairovės, Europos transliuotojai vengia prisitaikyti prie skaitmeninės eros.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!