Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/61663/savaitgali-hacker-games-10-aji-karta-suburs-it-ekspertus-ir-naujokus/spausdinti/

Savaitgalį „Hacker Games“ 10-ąjį kartą suburs IT ekspertus ir naujokus

Publikuota: 2017-11-21 12:38
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šį savaitgalį, lapkričio 24–26 dienomis, programuotojai, dizaineriai, rinkodaros ir verslo vystymo specialistai bei IT entuziastai rinksis į Vilniaus Socialinių mokslų kolegijoje vyksiančias „Hacker Games“ kūrybines dirbtuves. Dalyviai turės galimybę per 48 valandas savo idėjas paversti veikiančiais produktais, šiuos pristatyti teisėjams ir nuskinti pergalę vienoje iš trijų kategorijų: žaidimų, programinės įrangos ir techninės įrangos.

Paskutiniame šiais metais renginyje „Hacker Games“ dalyviai galės ne tik pristatyti savo projektus įtakingiems industrijos ekspertams, bet ir išmokti naujų technologijų, iš arti pamatyti procesus, susijusius su produkto kūrimu, pasisemti naujų idėjų.

Savaitgalį „Hacker Games“ 10-ąjį kartą suburs IT ekspertus ir naujokus

VšĮ „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos skatinimo komandos „Startup Lithuania” jau dešimtą, jubiliejinį, kartą organizuojamose kūrybinėse dirbtuvėse šiais metais dalyvaus tarptautinė IT paslaugas globaliai teikianti bendrove „DXC Technology“, kuri prie renginio prisidės ne tik mentoriais ir patarimais.

Bendrovės dėka į renginį atvyks žinomų verslo akceleratorių, pasaulyje pirmaujančių pagal investicijas į pradinės stadijos startuolius, atstovai – „Startup Wise Guys“ startuolių programos vadovė Šiaurės šalims Lone Jensen ir rizikos kapitalo fondo „500 Startups“ atstovė Justyna Piotrowska.

Visą savaitgalį truksiančiame renginyje dalyvius aktyviai konsultuos aplikacijų kūrimo, produktų įvedimo į rinką, marketingo bei grafinio dizaino specialistai, žaidimų industrijos ekspertai. Jaunieji kūrėjai turės galimybę užmegzti ryšį su IT įmonėmis.

„Tokie renginiai padeda nepriklausomiems Baltijos šalių kūrėjams parodyti save, o IT bendrovėms – atrasti naujų talentų“, – teigia Lietuvoje įkurtos tarptautinės žaidimų kūrimo bendrovės „Game Insight“ vykdomasis direktorius Antanas Mišeikis.

„Game Insight” atstovas mano, kad tokios kūrybinės dirbtuvės ilgainiui gali tapti palankia erdve vystytis Lietuvoje ne visai tradicinėms IT sektoriaus sritims, todėl viliasi, kad „Hacker Games“ paskatins pavienius Lietuvos žaidimų kūrėjus jungtis į profesionalias žaidimų kūrimo studijas. Komanda, pristačiusi geriausią projektą, bus apdovanota 1000 eurų vertės dovanų čekiu industrinei kelionei.

Kitų renginio nugalėtojų laukia IT bendrovės „TeleSoftas“ 600 eurų prizas ir kibernetinio saugumo sprendimus kuriančios bendrovės „Tesonet“ 400 eurų prizas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!