Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/61565/400-lietuvos-studentu-sudalyvavo-akademiniame-isbandyme/spausdinti/

400 Lietuvos studentų sudalyvavo akademiniame išbandyme

Publikuota: 2017-11-13 10:26
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lapkričio 9 dieną įvyko pirmasis jau antrus metus organizuojamos iniciatyvos „Apšvietimas“ etapas. 400 studentų iš visų Lietuvos aukštųjų mokyklų internetinėje platformoje atliko testą ir pasitikrino, ką žino apie Mokslo ir studijų, Švietimo įstatymus, Bolonijos procesą, savanorišką veiklą, studentišką judėjimą ir studentų atstovavimą.

Studentai turėjo atsakyti, kas šiuo metu eina Lietuvos Švietimo ir mokslo ministrės pareigas, koks yra Bolonijos proceso tikslas, kiek metų gyvuoja Lietuvos studentų sąjunga ir panašiai. Iš viso buvo pateikta 16 klausimų.

400 Lietuvos studentų sudalyvavo akademiniame išbandyme

„Nors klausimai buvo ne iš lengvųjų, tačiau didžioji dalis dalyvių atsakė į juos visus. Galima pasidžiaugti, kad pirmą kartą online vykęs „Apšvietimas“ pavyko!“, – tvirtino iniciatyvos organizatorius VDU Studentų atstovybės akademinių reikalų komiteto koordinatorius Vytautas Kučinskas.

Studentai tai pat pasidalino savo įspūdžiais: „Kadangi prieš dalyvavimą „Apšvietime“ pasidomėjau Lietuvos švietimo įstatymais, Bolonijos procesu ir ne kartą esu dalyvavusi savanoriškoje veikloje, testas man neatrodė sudėtingas“, – džiaugėsi Kauno kolegijos antrakursė Neda. Aleksandro Stulginskio universiteto ketvirtakursis Paulius, teigė, kad atsakant į kai kuriuos klausimus pritrūko žinių, tačiau studentas džiaugiasi įveikęs akademinį išbandymą ir nekantriai laukia jo rezultatų.

Pirmojo etapo rezultatai bus paskelbti iki lapkričio 20 d. Į finalinį etapą patekę studentai savo žinias dar kartą įrodys testą atlikdami raštu lapkričio 24 d., Kaune, Vytauto Didžiojo universitete. Po akademinių žinių patikrinimo vyks „Apšvietimas 2017“ konferencija, kurioje savo patirtimis apie veiklą po studijų baigimo dalinsis žymūs Lietuvos žmonės. Ateik ir įsukime akademinę lemputę kartu!

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!