Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/61394/lietuva-ir-liuksemburgas-susitare-del-bendradarbiavimo-atsinaujinancios-energetikos-srityje/spausdinti/

Lietuva ir Liuksemburgas susitarė dėl bendradarbiavimo atsinaujinančios energetikos srityje

Publikuota: 2017-10-26 18:17
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Europos Komisija sveikina Lietuvą ir Liuksemburgą sudarius pirmąjį bendradarbiavimo susitarimą dėl atsinaujinančiosios energijos kiekių perdavimo, numatyto Atsinaujinančiųjų išteklių direktyvoje.

Šiandien pasirašytas susitarimas padės Liuksemburgui gauti nustatytą Lietuvoje pagamintos atsinaujinančiosios energijos statistinį kiekį ir taip pasiekti 2020 m. nacionalinį atsinaujinančiosios energijos tikslą. Lietuva savąjį 2020 m. nacionalinį atsinaujinančiosios energijos tikslą pasiekė 2015 m. ir ketina savo ekonomikoje atsinaujinančiąją energiją plėtoti toliau.

Šis susitarimas rodo, kad tokie bendradarbiavimo mechanizmai suteikia ES valstybėms narėms daugiau lankstumo siekiant atsinaujinančiosios energijos tikslų ir atveria daugiau galimybių bendrai plėtoti atsinaujinančiosios energijos potencialą abipusiškai naudingais būdais. Valstybės, kurios atsinaujinančiąją energiją gali gaminti ekonomiškai racionaliau ir gausiau, gali padėti kitoms šalims pasiekti savo nacionalinius tikslus, o visai Europos Sąjungai – 2020 m. pasiekti 20 proc. atsinaujinančiosios energijos tikslą.

Lietuvos ir Liuksemburgo susitarimas yra pirmasis, kuriuo dvi ES valstybės narės susitaria statistiškai perduoti atsinaujinančiosios energijos kiekius. Pagal susitarimą Lietuva 2018–2020 m. perduos Liuksemburgui 700 GWh arba prireikus daugiau, kad padėtų šiai valstybei narei pasiekti 2020 m. atsinaujinančiosios energijos tikslą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!