Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/6117/sergantiems-lietuvos-vaikams-ibm-dovanoja-specialius-kompiuterius/spausdinti/

Sergantiems Lietuvos vaikams IBM dovanoja specialius kompiuterius

Publikuota: 2006-12-01 11:33
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Lietuvos ligoninių vaikų skyriams įteiktos specialios ugdymo priemonės. Tai geriausių pasaulio pedagogikos specialistų sukurti kombinuoti techninės bei programinės įrangos rinkiniai „KidSmart“, kurie pradeda vystyti vaikų mokymosi gebėjimus jau nuo 5 metų amžiaus.

„Džiaugiamės, kad pasauline IBM patirtimi galime pasidalinti ir su Lietuvos vaikais, ypač tais, kuriems itin reikia visų mūsų pagalbos. „IBM KidSmart“ priemonės leis mažiesiems mūsų ligoniams išmokti naudotis kompiuteriu, ugdys jų mąstymą ir suteiks anglų kalbos žinių, — sakė „IBM Lietuva“ generalinis direktorius Rimantas Vaitkus. — Tikimės, kad mažiesiems ligoniukams bus smagu mokytis kartu su animaciniais herojais, kurie padės įveikti įvairias užduotis.“

Spalvingos ir linksmos „KidSmart“ priemonės (specialiai paruošti kompiuteriai, programinė įranga, vaikams pritaikyti baldai) skiriamos Lietuvos vaikų gydymo įstaigų skyriams, kuriuose besigydantys vaikai praleidžia daug laiko. „Kidsmart“ įrengti Kauno Medicinos Universiteto Klinikų Vaikų ligų klinikos skyriuose. Taip pat jie dovanojami ir Vilniaus universiteto vaikų ligoninės Pediatrijos centro Onkohematologijos skyriui.

Pasak Kauno Medicinos Universiteto Klinikų Vaikų ligų klinikos Vaikų onkohematologijos sektoriaus vadovo doc. dr. Liutauro Labanausko, dėmesio šiems likimo nuskriaustiems vaikams visada trūksta, todėl IBM indėlis itin džiugina. Jis sakė tikįs, jog „KidSmart“ padės skyriaus ligoniams tobulėti ir turiningai praleisti laisvą laiką.

„KidSmart“ projektą Lietuvos vaikams IBM vykdo jau trečius metus. Tokiomis dovanomis jau naudojasi daugiau nei dešimt kaimo mokyklų.

„KidSmart“ apibendrina įvairių pasaulio šalių vaikų pedagogų bei psichologų žinias. kompiuteriai ir speciali programinė įranga sukurta ir pritaikyta vaikams nuo 5 metų amžiaus. Rinkinyje yra ne tik šiai amžiaus grupei sudarytos mokomosios bei poilsiui skirtos kompiuterinės programos, bet ir baldai, kurių dizainas sukurtas specialiai pagal vaikų poreikius, todėl šie gali jaustis patogiai, laisvai ir saugiai. Techninė įranga įmontuota į spalvingą korpusą, panašų į vaikų žaidimų kėdutę — taip mažinamas pavojus užsigauti vaikams žaidžiant ir siaučiant. „KidSmart“ programinė įranga lavina vaikų matematinį mąstymą, padeda vaikams mokytis anglų kalbą, pažinti raides, vysto muzikinę klausą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!