Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/61137/ketvirtoji-nacionaline-aplinkosaugos-olimpiada-moksleivius-itrauks-netradiciniu-formatu/spausdinti/

Ketvirtoji Nacionalinė aplinkosaugos olimpiada moksleivius įtrauks netradiciniu formatu

Publikuota: 2017-10-04 17:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Spalio 25 d. Lietuvoje jau ketvirtą kartą vyks Nacionalinė aplinkosaugos olimpiada, kurią organizuoja Elektronikos platintojų asociacija (EPA), bendradarbiaudama su Lietuvos geografijos mokytojų asociacija ir Kauno technologijos universitetu. Šiemet 7–8 klasių moksleivių žinios apie aplinkosaugą bus gilinamos netradiciniu formatu – įprastus klausimus saikinga humoro doze praturtins žinomas Lietuvos komikus vienijantis „Humoro klubas“. Vien per pirmąją registracijos į olimpiadą savaitę norą dalyvauti išsakė net 50 Lietuvos mokyklų. Dar neužsiregistravusios mokyklos raginamos suskubti tai padaryti, nes sistemoje vietų skaičius ribotas.

EPA direktorius Linas Ivanauskas pasakoja, kad olimpiados pagrindinis tikslas – sudominti moksleivius aplinkosaugos tema, skatinti bei ugdyti jų atsakingą elgesį šioje srityje. „Vienas iš mūsų organizacijos veiklos tikslų – edukuoti visuomenę, kaip saugiai ir atsakingai atsikratyti elektronikos atliekomis. Bendravimas su augančia karta yra viena iš svarbiausių sričių, tačiau tuo pačiu kelianti nemažai iššūkių – suprantame, kad žinias jiems perduoti turime gebėti patraukliu formatu.

Organizuojame ketvirtą nacionalinę aplinkosaugos olimpiadą, šiemet ji nustebins nauju formatu. Norime, kad dalyvausiantys moksleiviai nesijaustų kaip per žinių patikrinimą, prieš kurį dreba kojos ir rankos. Siekiame, kad tai būtų galimybė geriau suprasti, išmokti ir netgi – gerai praleisti laiką. Džiaugiamės, kad ši idėja sulaukė plataus palaikymo ir olimpiados partneriais tapo Lietuvos geografijos mokytojų asociacija (LGMA), Kauno technologijos universitetas (KTU) bei komikų grupė „Humoro klubas“, – pasakoja L. Ivanauskas.

Olimpiadoje dalyvauti kviečiami 7–8 klasių moksleiviai iš visos Lietuvos. „Šių klasių moksleiviams itin svarbu kalbėti apie esamą situaciją – globalines problemas, išteklių taupymą, žiedinę ekonomiką ir kt. Nuo to priklauso žemės ateitis, o jos likimas – jauniausios kartos rankose“, – teigia metodinę medžiagą rengusios LGMA prezidentas Rytas Šalna. Tuo tarpu klausimynus formulavusios komikų grupės „Humoro klubas“ atstovas Paulius Ambrazevičius tikina, kad olimpiada suteiks įdomių bei realių praktikoje pritaikomų žinių.

„Moksleiviai sužinos ne tik apie tai, kur mesti plastiko ar elektronikos atliekas, bet ir, kokių gyvūnų žarnynuose susikaupusios dujos labiausiai nuodija pasaulį, ar kaip, verdant kiaušinį pusryčiams, sutaupyti net 60 proc. energijos“, – pasakoja P. Ambrazevičius, kuris taip pat yra parengęs tris viktorinų knygas, 2011 m. tapęs Pasaulio viktorinos čempionato Lietuvos etapo vicečempionu, 2013 m. trečios vietos laimėtoju bei 2014 m. Nacionalinės viktorinos laimėtoju, atstovavusiu Lietuvą Europos viktorinos čempionate.

Olimpiada vyks spalio 25 d. užsiregistravusiose mokyklose, olimpiados akademinių partnerių – Kauno technologijos universiteto (KTU), virtualioje mokymosi erdvėje.

Mokyklos deleguotas asmuo registruoti mokyklą gali iki 2017 m. spalio 10 d. Olimpiadoje mokyklą galės atstovauti trisdešimt 7–8 klasių moksleivių. Rekomenduojama registruotis kuo anksčiau, nes maksimalus šių metų olimpiados dalyvių skaičius – 3500.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!