Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/6112/nacionaline-pazangos-premija-startuoja-2007-m-apdovanojimams/spausdinti/

„Nacionalinė pažangos premija“ startuoja 2007 m. apdovanojimams

Publikuota: 2006-11-30 16:01
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Nacionalinė pažangos premija, VšĮ

Vilniaus universiteto Senato salėje paskelbta apie tai, kad 2007 m. pavasarį vėl bus įteiktos premijos pažangiausiems Lietuvos mokslininkams, verslininkams ir kultūros veikėjams. Akademinė, verslo ir kultūros visuomenė jau gali pradėti rengti paraiškas Mokslo pažangos, Partnerystės pažangos ir Kultūros pažangos premijoms.

Pasikeitimai, numatyti „Nacionalinės pažangos premijų“ (NPP) teikime 2007 m. Vilniaus universitete pristatyti vakar, po susirinkimo, kurio metu apžvelgta ir įvertinta pirmųjų premijos metų patirtis bei nubrėžtos gairės 2007 m. apdovanojimams.

Nacionalinė pažangos premija

Kaip teigia NPP komiteto kancleris, Vilniaus universiteto Mokslo reikalų prorektorius prof. Juozas Vaitkus, specialiai suburta mokslininkų grupė iš Lietuvos mokslų akademijos, Lietuvos mokslo tarybos ir Vilniaus universiteto, remdamasi pirmųjų NPP metų patirtimi ir NPP komiteto įdirbiu, šiek tiek sugriežtino reikalavimus tiek teikiant paraiškas premijoms, tiek jas įvertinant.

„Suformuluoti patikslinti reikalavimai teikiamiems darbams ir aiškesni vertinimo kriterijai ekspertams. Jų bus prašoma atkreipti ypatingą dėmesį į pretendentų veiklos pavyzdines, užkrečiančias, pozityvias permainas Lietuvoje įtakojančias savybes, parodančias kiekvieno pretendento nacionalinės reikšmės nuopelnus. Manome, kad tai palengvins NPP komiteto darbą bei padės objektyviau įvertinti kandidatų veiklą ir nuopelnus Lietuvos pažangai,“ – teigia prof. J. Vaitkus.

NPP komiteto darbo reglamente aiškiau suformuluoti Mokslo pažangos, Partnerystės pažangos ir Kultūros pažangos premijų kriterijai. Ypač didelis dėmesys bus kreipiamas į kandidatų pastebimumą pasaulio mastu, įtaką svarbiausiems artimiausių dešimtmečių šalies ekonominio ar kultūrinio vystymosi veiksniams, išradybinės, kūrybinės ar taikomosios veiklos produktyvumą.

Kandidatus NPP 2007 m. galės siūlyti ne tik mokslo institucijos, verslo, pramonės, meno, kultūros asociacijos ar pelno nesiekiančios organizacijos, bet ir ne mažesnės kaip penkių asmenų mokslininkų, verslininkų ar kultūros veikėjų iniciatyvinės grupės.

Paraiškas premijoms NPP priims nuo 2007 m. vasario 1d. iki 2007 m. kovo 19 d. Laureatų paskelbimas iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje numatytas 2007 m. gegužės viduryje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!