Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/60956/visa-para-dirbe-blockchain-entuziastai-atrado-realybeje-pritaikomus-sprendimus/spausdinti/

Visą parą dirbę „blockchain“ entuziastai atrado realybėje pritaikomus sprendimus

Publikuota: 2017-09-19 15:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

24 valandas trukęs #SWITCH! hakatonas antradienio popietę pagaliau pasiekė finišo tiesiąją. „Blockchain“ technologijai skirtą renginį šiemet laimėjo penkių dalyvių Pirmoji hakatono komanda. Anot hakatono rezultatus vertinusių komisijos narių, laimėtojai pasiūlė atviriausią, paprasčiausią ir „blockchain“ dvasiai artimiausią sprendimą.

Šiųmečio #SWITCH! hakatono dalyviai 24 valandas kūrė koncepciją decentralizuotam banko sąskaitos ir telefono numerio sąsajos sprendimui.

Hakatono profesionalų komisijos nario, „Swedbank“ Elektroninės bankininkystės plėtros vadovo Baltijos šalyse Olego Marofejevo teigimu, laimėtojų komanda, kurią sudaro Rytis Bieliauskas, Audrius Ramoška, Giedrė Garbinčiūtė, Paulius Kutka ir Pranas Kieras, savo sprendime pasiūlė išnaudoti „Bitcoin“ tinklą ir jo galingumą tam, kad būtų užtikrintas duomenų saugumas.

Visą parą dirbę „blockchain“ entuziastai atrado realybėje pritaikomus sprendimus

„Mes išrinkome sprendimą, kuris buvo arčiausias „blockchain“ dvasiai, atviriausias, paprasčiausias“, – tikino O. Marofejevas, pridūręs, kad išrinkti nugalėtojus buvę itin sunku.

„Visos penkios komandos pasiūlė skirtingus sprendimus. Jos suprato, kad egzistuoja sudėtinga reguliacinė aplinka, bandė iš to suktis, tačiau dažnai pakišdavo sau koją kitoje vietoje. Tačiau visų komandų pasiūlyti sprendimai veikė, tai nebuvo šiaip pabraižymai“, – pažymėjo „Swedbank“ atstovas.

O. Marofejevo teigimu, visus hakatono dalyvių pasiūlytus sprendimus kiek vėliau vertins kita komisija, kuri, konsultuodamasi su bankų teisininkais ir reguliuotojais, bandys panaudoti pačius geriausius iš jų.

Kitas hakatono profesionalų komisijos narys, verslininkas, rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ pirmininkas Ilja Laursas taip pat džiaugėsi dalyvių siūlytais sprendimais ir pačia renginio iniciatyva.

„Noriu pasidžiaugti dėl „Swedbank“ parodytos iniciatyvos. Jie pastebėjo realią problemą ir nepabijojo priimti iššūkio atrasti jai sprendimą. Be to, didelis šio hakatono privalumas yra tas, kad buvo įtraukta „blockchain“ technologija besidominti bendruomenė“, – sakė I. Laursas, kuris teigė besitikintis, jog dalyvių sprendimai bus pritaikyti ir realybėje.

Šių metų #SWITCH! hakatono iššūkį įveikusi Pirmoji komanda buvo apdovanota renginio organizatoriaus „Swedbank“ įsteigtu prizu. Jai atiteko bilietai į vieną didžiausių „blockchain“ technologijai dedikuotų renginių Europoje – 2018 m. sausio 19–26 d. vyksiančią „Londono „blockchain“ savaitę“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!