Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/60946/switch-hakatonas-pakilios-dalyviu-nuotaikos-aktuali-uzduotis-ir-ryztas-laimeti/spausdinti/

#SWITCH! hakatonas: pakilios dalyvių nuotaikos, aktuali užduotis ir ryžtas laimėti

Publikuota: 2017-09-18 18:24
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nuo pirmadienio ryto Kauno „Žalgirio“ arenoje #SWITCH! hakatono iššūkį priėmę „blockchain“ technologijų entuziastai nusiteikę optimistiškai – tikisi laimėti ir džiaugiasi šiųmetės renginio temos aktualumu. Dalyviai įsitikinę, kad hakatono užduočiai atlikti skirtų 24 valandų tikrai pakaks.

Anot vieno iš hakatono dalyvių, įmonės „CoinGate” technikos direktoriaus Ryčio Bieliausko, jis „blockchain“ technologija domisi jau nuo 2012 m. Sprendimą išmėginti savo jėgas šiuo metu vykstančiame renginyje vyriškiui padėjo priimti hakatoną remiančio „Swedbank“ darbuotojų raginimas.

„Manau, kad šių metų hakatono tema yra labai aktuali. Džiugu, kad bankai pradeda tyrinėti tokias galimybes“, – tikino R. Bieliauskas.

Šiais metais daugiau nei 30 technologijų entuziastų iš Lietuvos ir dar keturių šalių hakatono metu bando sukurti koncepciją decentralizuotam banko sąskaitos ir telefono numerio sąsajos sprendimui. Specialistai neabejoja, kad toks sprendimas gerokai padidintų žmonių pasitikėjimą telefoniniais mokėjimais.

R. Bieliauskas džiaugiasi ir hakatono dalyvių suskirstymu į grupes. Anot pašnekovo, komandų sudėtis jį džiugina ir jis tikisi pergalės.

Dar vienas „blockchain“ entuziastas, jau ne kartą hakatonuose savo jėgas išbandęs verslo vystytojas Ričardas Bernotavičius taip pat tvirtino, kad pirmieji įspūdžiai yra itin geri.

„Labai konkreti užduotis, skirtingai nuo kitų hakatonų, kuriuose teko dalyvauti, kur būdavo visiška užduočių laisvė ir daug lemdavo idėja. Čia turime konkrečią užduotį, kur daugiausiai lems pasiūlymai, kaip ją galima įgyvendinti“, – sakė R. Bernotavičius.

#SWITCH! hakatone jau prieš dvejus metus dalyvavęs R. Bernotavičius tuomet užėmė prizinę vietą. Laimėti jis tikisi ir šiais metais, juolab kad laiko, jo nuomone, tam turi pakankamai.

„Idėjai atskleisti, aprašyti, kaip ji bus įgyvendinta, kad beliktų tik techninis programavimo darbas, 24 valandų tikrai užtenka“, – įsitikinęs R. Bernotavičius.

Parą truksiančio #SWITCH! hakatono dalyviai yra aprūpinti visa reikiama technika, o atsikvėpti gali tam skirtose specialiose poilsio zonose, taip pat žaisdami stalo futbolą, kompiuterinius žaidimus ar užkandžiaudami.

Hakatono laimėtojus išrinks specialiai renginiui suburta profesionalų komisija, o jie bus paskelbti ir apdovanoti rugsėjo 19 d., paties technologijų ir verslumo renginio #SWITCH! metu. Būtent tuomet ir paaiškės, kam atiteks #SWITCH! hakatono organizatoriaus „Swedbank“ įsteigtas prizas – bilietai laimėjusiai komandai į vieną didžiausių „blockchain“ technologijai dedikuotų renginių Europoje – 2018 m. sausio 19–26 d. vyksiančią „Londono „blockchain“ savaitę“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!