Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/60860/it-business-amp-trade-summit-proga-megzti-kontaktus-ir-plesti-versla-i-uzsienio-salis/spausdinti/

„IT Business & Trade Summit“ – proga megzti kontaktus ir plėsti verslą į užsienio šalis

Publikuota: 2017-09-12 17:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Jau tradicine tampanti tarptautinė konferencija „IT Business & Trade Summit“ spalio 6 dieną įmonių vadovus bei informacinių technologijų (IT) specialistus pakvies į „Vilnius Tech Park“. Šių metų konferencijos akcentas – ryšių kūrimas tarp šalių (angl. building bridges between countries).

„Verslo kontaktai yra vienas svarbiausių aspektų plečiant verslą užsienio šalyse. Neabejoju, jog be ryšių plėtojimo, Nyderlandai nebūtų išvystę vienos pažangiausių IT infrastruktūrų bei duomenų centrų ekosistemų pasaulyje. Mūsų tikslas – skatinti Lietuvos ryšius su Nyderlandais ir kartu bendradarbiauti kuriant inovatyviausius IT sprendimus“, – sakė konferencijos garbės svečias Nyderlandų karalystės ambasadorius Lietuvoje Bertas van der Lingenas.

Renginį organizuojančios IT paslaugų bendrovės „BTT Group“ vadovo Donato Zavecko teigimu, šiemet smarkiai šoktelėjęs konferencijos dalyvių skaičius rodo, kad tokių renginių poreikis Lietuvoje yra išaugęs. „Lietuvos duomenų centrų verslas vis dar yra embriono stadijoje. Deja, bet daug metų lauktas proveržis taip ir neįvyko. Mūsų šalies įmonės turi tiek potencialo, tiek ir užsidegimo šio verslo vystymui, todėl tikiu, kad „BTT Group“ iniciatyva bent truputį padės išjudinti šį sektorių. Labai norime į Lietuvą atvesti užsienio kompanijų, skatinti įmonių tarpusavio bendradarbiavimą. Kadangi kone trečdalis visų Europos duomenų centrų yra susitelkę aplink Amsterdamą, ieškodami įkvėpimo pirmiausia žvelgiame į Nyderlandus“, – sako „BTT Group“ vadovas D. Zaveckas.

Renginio dalyvių sąraše – įmonių vadovai, entrepreneriai, IT vadovai bei ekspertai iš Lietuvos, Nyderlandų, Skandinavijos šalių bei Baltarusijos. „IT Business & Trade Summit“ konferencijos metu svečiai susipažins su debesų kompiuterijos, duomenų valdymo ir IT verslo naujienomis bei turės galimybę užmegzti vertingų pažinčių, padėsiančių plėsti verslą į užsienį.

Šalia kitų pranešimų, įžvalgomis apie pasaulines duomenų prieglobos tendencijas dalinsis Vokietijoje vykstančio debesų kompiuterijos ir skaitmeninių inovacijų festivalio „WorldHostingDays“ vadovas Bertil Brendeke. Olimpinių žaidynių vicečempionas Jevgenijus Šuklinas pristatys duomenų centro Visagino atominėje elektrinėje idėją, o IT produktų pardavimo ir rinkodaros guru iš Nyderlandų Mark Karsch kalbės apie IT saugumo sprendimų pardavimo gudrybes.

Antrąją konferencijos dieną dalyviai vyks į Minską (Baltarusija), kur susipažins su „Imaguru Startup Hub“ startuolių atstovais ir jų vystomais projektais, žais draugiškas futbolo rungtynes, o vakare vyks į Borisovo areną stebėti Pasaulio futbolo čempionato atrankos varžybų tarp Nyderlandų ir Baltarusijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!