Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/60807/norvegijos-kalnu-slidininkai-pergaliu-sieks-pasitelke-naujausias-it-technologijas/spausdinti/

Norvegijos kalnų slidininkai pergalių sieks pasitelkę naujausias IT technologijas

Publikuota: 2017-09-07 14:23
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

2014 m. pergalę pasaulio futbolo čempionate Vokietijos rinktinei padėjusios pasiekti IT technologijos išbandomos ir kitose sporto šakose. Norvegijos kalnų slidinėjimo rinktinė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vokietijos programinės įrangos milžine SAP ir išbandys „SAP Sports One“ galimybes, ruošiantis svarbiausiems sezono startams.

Naujausios technologijos leis treneriams ne tik kiekvienam sportininkui tiksliai pritaikyti treniruočių procesus, bet ir parinkti geriausią dietą, dienos režimą ar net labiausiai tinkančias slides.

„Nors šiuo metu esame viena stipriausių kalnų slidinėjimo komandų, rungtyse, kur kiekvieną sezoną yra praplečiamos sportininkų galimybių ribos, privalome žvelgti į priekį. Viena Norvegijos kalnų slidinėjimo komandos sėkmės priežasčių yra tai, kad siekdami būti techniškai geriausiai pasiruošę, visada į pagalbą pasitelkdavome mokslą. Pradėjome bendradarbiauti su SAP, nes Vokietijos futbolo rinktinės pasiekimai akivaizdžiai parodė, kokių rezultatų sporte galima pasiekti pasitelkus naujausiais IT technologijas“, – sakė Norvegijos slidinėjimo federacijos sporto direktorius Claus Ryste.

Norvegijos kalnų slidininkai pergalių sieks pasitelkę naujausias IT technologijas

„SAP Sports One“ technologija leidžia treneriams ir sportininkams realiu laiku analizuoti daugybę duomenų ir iš karto įvertinti treniruočių ar dietų poveikį, sekti, kaip sportininkai atsigauna po traumų bei patobulinti pasirengimo procesus taip, kad sportinės formos piką atletai pasiektų tam tikru metu.

„SAP Sports One“ yra pirmasis pasaulyje debesų kompiuterijos sprendimas sportui, o naudotis juo treneriai ir atletai gali pasitelkę specialią mobiliųjų telefonų programėlę.

Norvegijos kalnų slidininkai tapo pirmaisiais individualių sporto šakų atstovais išbandysiančiais „SAP Sports One“. SAP technologijos jau tapo neatsiejama pasaulio čempionės Vokietijos futbolo rinktinės pasirengimo dalimi, o šiemet „SAP Sports One“ pradėjo naudoti ir „Bayern“ krepšinio klubas, su kuriuo Europos taurės varžybose susikaus Panevėžio „Lietkabelis“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!