Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/60181/nemokamo-interneto-kaina-to-nezinantiems-gali-tekti-kuopti-viesuosius-tualetus/spausdinti/

Nemokamo interneto kaina: to nežinantiems gali tekti kuopti viešuosius tualetus

Publikuota: 2017-07-17 21:20
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Internautams tikriausiai ne kartą teko matyti iškilusį langą su neįtikėtino ilgumo tekstu, kuriame aprašytos tam tikros naudojimosi taisyklės, angliškai dar geriau žinomos kaip „Terms & Conditions“.

Tokių langų dažnai iškyla tiek norint įdiegti ar pasinaudoti tam tikromis programomis, tiek ir prisijungiant prie nemokamo interneto ryšio.

Įprastai net nekreipiame dėmesio į šias taisykles, jas praleidžiame pro akis ir tiesiog taisyklių apačioje uždedame varnelę, kad su viskuo sutinkame. Juk mes tenorime kuo greičiau prisijungti prie nemokamo Wi-Fi, kam įdomios tos taisyklės?!

Nemokamo interneto kaina: to nežinantiems gali tekti kuopti viešuosius tualetus

Tačiau ši istorija iliustruoja, kad kartais toks elgesys gali pridaryti rimtų bėdų. Štai Mančesterio interneto bendrovė „Purple“ tarp taisyklių, su kuriomis internautai turėtų susipažinti ir su jomis sutikti, įtraukė vieną punktą, kuris tiesiog „paskęsta“ visame informacijos sraute.

O tas punktas labai paprastas – internautas, norėdamas prisijungti prie nemokamo interneto ryšio, sutinka, kad tūkstantį valandų dirbs viešuosius darbus. Kaip rašo „Mirror“, atsirado net 22 tūkst. internautų, kurie šio punkto nepastebėjo ir teisiškai įsipareigojo minėtai veiklai: kuopti viešuosius tualetus, rinkti šiukšles ir t. t.

Tikėtina, kad tai tebuvo tik „Purple“ pokštas. Tačiau taip kūrybingai kompanija norėjo atkreipti internautų dėmesį, kad šie aklai nepasitikėtų taisyklėmis ir žiūrėtų, su kokiomis sąlygomis sutinka ir kur deda savo parašą.

Keisčiausia, kad iš 22 tūkst. internautų, kurie sutiko su taisyklėmis ir prisijungė prie nemokamo Wi-Fi, tik vienas žmogus buvo pastebėjęs minėtą „Purple“ punktą dėl viešųjų darbų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!