Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/59769/telia-hub-hakatono-verslo-idejos-nuo-virtualaus-biuro-asistento-iki-naujos-kartos-draudimo-paslaugu-platformos/spausdinti/

„Telia HUB“ hakatono verslo idėjos – nuo virtualaus biuro asistento iki naujos kartos draudimo paslaugų platformos

Publikuota: 2017-06-12 20:45
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

48 valandos darbo, 10 inovatyvių verslo idėjų – tai sekmadienio vakarą pasibaigusio „Telia“ rengtų daiktų interneto kūrybinių dirbtuvių „TELIA HUB: IoT Hackathon“ rezultatas. Savaitgalį technologijų centre „Vilnius Tech Park“ vykusiame konkurse rungėsi dalyviai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Baltarusijos, Indijos. Nugalėtojų komanda „Spot4You“ per dvi paras sukūrė virtualų biurų asistentą.

Karolio Dargio ir Aleksandro Čičasovo komandos „Spot4You“ verslo idėja – virtualus biurų asistentas – gali padėti paprastai valdyti darbo vietų ar susitikimų kambarių užimtumą, užtikrinti optimalias darbo sąlygas patalpose. Potencialūs šios sistemos vartotojai gali būti ne tik didžiosios įmonės, bendradarbystės centrų valdytojai, bet ir kavinės, restoranai.

„Telia HUB“ hakatono verslo idėjos – nuo virtualaus biuro asistento iki naujos kartos draudimo paslaugų platformos

„Šis hakatonas yra dar vienas įrodymas, kad verslą keičiančias idėjas šiandien kuria labai jauni žmonės, kurių drąsos ir pasitikėjimo gali pavydėti bet kuri verslo organizacija. Tai yra naujos kartos idėjos, kurias verta plėtoti ir į jas investuoti“, – sako Kęstutis Šliužas, „Telia“ vadovas.

Virtualus „Spot4You“ biuro asistentas buvo sukurtas naudojant „Telia“ išmanųjį daiktų interneto įrenginį „IoT 101 device“. Šis universalus įrenginys su realiu laiku perduodamais vietos, judėjimo ir temperatūros duomenimis buvo vienas pagrindinių idėjų konkurso įrankių.

„Telia“ hakatono laimėtojams buvo įteiktas 1000 eurų piniginis prizas ir 3 mėnesių narystė „Telia Hub“ bendradarbystės erdvėje „Vilnius Tech Park“ bei galimybė savo verslo idėją toliau vystyti su įvairių sričių „Telia“ ekspertais.

Nedaug nuo nugalėtojų atsiliko „R-Nox“ komanda iš Baltarusijos. Ji pristatė oro užterštumo matavimo sistemą. Pasak šios idėjos autorių, sistema leidžia sumažinti oro užterštumo matavimo išlaidas iki 75 procentų, todėl yra aktuali gamykloms bei išmaniųjų miestų kūrėjams. „R-Nox“ sistema kaupia informaciją apie įvairius cheminius elementus, kurie veikia aplinką, ir vartotojams informaciją pateikia internetu realiu laiku.

Dar vienas komisijos susidomėjimo sulaukęs projektas – naujos kartos išmaniųjų įrenginių draudimo internetu platforma „Sure Things“. Šios idėjos ypatumai: greitis, nedidelė kaina ir galimybė paprastai gauti draudimo išmoką gedimo atveju.

„Renginio metu kartu su „Telia“ komanda įsitikinome, kad mūsų šalies technologijų entuziastai yra pajėgūs per 48 valandas sukurti dėmesio vertas verslo idėjas“, – sako „Vilnius Tech Park“ vykdantysis direktorius Darius Žakaitis. Pasak jo, didžiųjų bendrovių inicijuojamos IT idėjų kūrybinės dirbtuvės, kitaip vadinamos hakatonais, teikia abipusę naudą startuoliams ir didžiosioms bendrovėms, todėl tokio bendradarbiavimo pavyzdžių skaičius ateityje turėtų didėti.

„TELIA HUB: IoT hackathon“ konkursą organizavo „Telia Lietuva“ kartu su „Vilnius Tech Park“. Pagrindinis konkurso tikslas – naujų verslo idėjų kūrimas ir daiktų interneto technologijų vystymas. Iš viso konkurse dalyvavo 57 asmenys, tarp kurių buvo Lietuvos, Baltarusijos ir Indijos piliečiai. Renginio metu komandas konsultavo aštuoni konsultantai – „Telia Lietuva“ darbuotojai ir startuolių ekosistemos atstovai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!