Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/59581/nasa-skambina-varpais-zemes-link-skrieja-net-penki-asteroidai/spausdinti/

NASA skambina varpais: Žemės link skrieja net penki asteroidai

Publikuota: 2017-05-26 19:07
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA turi įsteigusi specialų padalinį, kurio pagrindinė misija – stebėti ir sekti netoli Žemės skriejančius kosminius objektus, taip pat įspėti, jei kiltų potenciali susidūrimo su vienu iš jų grėsmė.

Kiekvienais metais pro Žemę praskriejo nemažai asteroidų. Laimei, tik itin maži kosminiai kūnai patenka į Žemės atmosferą ir dažniausiai nesukelia jokios grėsmės žmonijai. Šį kartą NASA vėl turi žinių, susijusių su asteroidais.

Kaip rašo „Daily Mail“, Ronas Baalke‘as, NASA mokslininkas, dirbantis Reaktyvinio judėjimo laboratorijoje, perspėja apie ne vieną, o net keletą asteroidų, šiuo metu skriejančių Žemės link. R. Baalke‘o sąraše – asteroidai, kurie dar šiemet turėtų priartėti prie mūsų planetos atstumu, mažesniu nei penki atstumai tarp Mėnulio ir mūsų planetos.

Tik primename, jog atstumas tarp vienintelio Žemės palydovo ir Žemės siekia apie 384 tūkstančius kilometrų. Taigi jaudintis tikriausiai nederėtų, nes prognozuojami priartėjimai turėtų įvykti pakankamai saugiu atstumu.

NASA mokslininkas tvirtina, jog pirmasis asteroidas iš penkių, įvardintų sąraše, turėtų priartėti jau liepos 23 dieną. Asteroido, pavadinto vardu 2017 BS5, skersmuo siekia apie 40–90 metrų. Kiti prasilenkimai numatyti spalio, gruodžio, ar kitų metų vasario ir balandžio mėnesiais.

Beje, vienas asteroidas, atrastas labai neseniai, su Žeme prasilenks kaip tik šiandien.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!