Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/59579/metu-paslaugos-apdovanojima-pelnes-smart-id-jau-turi-200-000-vartotoju/spausdinti/

„Metų paslaugos“ apdovanojimą pelnęs „Smart-ID“ jau turi 200 000 vartotojų

Publikuota: 2017-05-26 10:03
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Smart-ID“ – inovatyvus elektroninio identifikavimosi sprendimas, sukurtas pirmaujančios saugių identifikavimo paslaugų teikimo lyderės Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, kompanijos „SK ID Solutions“, apdovanotas prestižiniu „Metų paslaugos“ apdovanojimu, kurį kasmet teikia Lietuvos verslo konfederacija.

Nors „Smart-ID“ oficialiai pristatyta tik šių metų sausio pabaigoje, o prie elektroninių bankininkystės sistemų naudojant šį įrankį galima jungtis nuo kovo, naujoji programėlė sparčiai plinta tarp Baltijos šalių vartotojų. Šiomis dienomis laukiama prisiregistruojant jau 200 000-ojo vartotojo. Apytiksliai 60 000 vartotojų yra Lietuvoje, 50 000 – Estijoje, o 90 000 – iki šiol saugių elektroninio identifikavimo alternatyvų neturėjusioje Latvijoje.

Saugus ir patogus naudoti sprendimas grįstas programėle išmaniajame įrenginyje, vartotojams leidžia net tik palikti nepatogius naudoti, tradicinius identifikavimo įrankius – kodų generatorius bei kodų korteles namuose, bet ir užkerta kelią jautrios, identifikavimo procese naudojamos, informacijos perdavimą trumposiomis tekstinėmis SMS žinutėmis. Būtent šis duomenų perdavimo kanalas naudojamas identifikuojantis naudojant mobilųjį elektroninį parašą. Be to, skirtingai nei naudojant mobilųjį parašą, „Smart-ID“ vartotojui nieko nekainuoja.

Norint naudotis šia paslauga tereikia parsisiųsti nemokamą „Smart-ID“ programėlę iš „Google Play“ ar „Apple App Store“ parduotuvės. Pirmąkart jungiantis prie paslaugos reikia prisiregistruoti naudojant saugų elektroninį parašą arba identifikuojant savo prisijungimą per elektroninės bankininkystės sistemą. Patvirtinus vartotojo tapatybę programėlė sugeneruoja du PIN kodus, kuriais vėliau vartotojas patvirtina savo prisijungimą prie sistemos ar pasirašo vykdomas elektronines transakcijas.

Šiuo metu Lietuvoje, naudodami „Smart-ID“ vartotojai gali jungtis prie dviejų didžiausių bankų – SEB ir „Swedbank“ elektroninės bankininkystės sistemų, o taip pat pasirašyti elektroninius dokumentus UAB „Estina“ valdomoje „I-Sign“ dokumentų valdymo sistemoje. Tikimasi, kad ateityje naudotis šia programėle savo vartotojams galimybę suteiks ir daugiau elektroninių paslaugų teikėjų, kuriems svarbus saugus vartotojų identifikavimas.

„Mūsų produktas tapo įmanomas sudėliojus unikalią rinkos paklausos, techninių kompetencijų ir bankų sektoriaus drąsos įgyvendinti inovaciją srityje, kurioje dar visai neseniai niekas nesiryžo imtis permainų, kombinaciją. Mūsų produktas yra unikalus ne tik Baltijos šalyse, bet ir visame pasaulyje. Esu tikras, kad jis atvėrė visiškai naują globalios rinkos potencialą. Šis apdovanojimas yra mūsų kvietimas visoms Lietuvos įmonėms prisijungti prie mūsų atviros sistemos ir pasinaudoti galimybe suteikti dešimtims tūkstančių esamų ir potencialių „Smart-ID“ vartotojų saugiai, inovatyviai ir efektyviai identifikuoti save, jų valdomose internetinėse sistemose“, – sako „SK ID Solutions“ vadovas Kalev Pihl. Anot jo, „Smart-ID“ tenkina svarbiausius vartotojų poreikius, bet tuo pat metu yra kur kas patogesnis naudoti nei tradicinis elektroninis parašas.

Lietuvos Nacionaliniai verslo apdovanojimai, „Metų paslaugos“ kategorijoje kasmet teikiami už išskirtines pastangas teikti inovatyvias, aukštą pridėtinę vertę kuriančias, konkurencingas paslaugas. Nominantai apdovanojami 12-oje skirtingų, tarp jų – IT, finansinių, teisinių, medicinos, švietimo ir kitų paslaugų kategorijų. Nugalėtojus renka žiuri sudaryta iš pripažintų verslo, žiniasklaidos bei viešųjų institucijų lyderių. Nugalėtojas renkamas atsižvelgiant į paslaugos unikalumą, inovatyvumą, sėkmingą rinkos poreikių identifikavimą ir tenkinimą, išmatuojamus ir objektyviai pasveriamus vartotojų pasitenkinimo paslauga rodiklius. Nacionalinius verslo apdovanojimus teikia Lietuvos Verslo Konfederacija.

Kaip teigia didžiausių Lietuvoje ir Baltijos šalyse komercinių bankų – SEB ir „Swedbank“ atstovai, prie elektroninės bankininkystės Lietuvoje jungiasi daugiau vartotojų nei vidutiniškai tai daroma ES šalyse, bet to vis dažniau tai daroma naudojantis išmaniuoju įrenginiu, o ne stacionariu kompiuteriu, todėl patogi naudotis, išmaniajame įrenginyje veikianti saugaus identifikavimosi funkcija leidžia savo finansinius reikalus tvarkyti saugiau. Kaip teigia bankų atstovai, vis dar labai didelė dalis klientų identifikavimuisi naudoja kodų korteles, todėl „Smart-ID“ yra idealus įrankis jungtis saugiau, patogiau ir svarbiausia – visiškai nemokamai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!