Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/59492/lietuvos-energetikos-institute-tarptautine-jaunuju-mokslininku-konferencija/spausdinti/

Lietuvos energetikos institute – tarptautinė jaunųjų mokslininkų konferencija

Publikuota: 2017-05-18 14:56
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos energetikos institutas jau keturioliktus metus iš eilės organizuoja tarptautinę jaunųjų mokslininkų konferenciją „CYSENI 2017“, kuri pritraukia daugybę jaunų ir aktyvių mokslininkų iš Lietuvos bei užsienio šalių. Šios konferencijos metu, entuziastingas jaunimas dalinasi savo žiniomis, patirtimi, įgūdžiais ir atradimais susijusiais su energetikos tematika. Konferencijos patrauklumas ir populiarumas slypi jaunatviškame kolektyve, kuris niekada nestokoja naujų idėjų tobulinant konferencijos kokybę.

„Pirminė konferencijos idėja nesikeičia bėgant metams, nes pagrindinis mūsų tikslas išlieka skatinti jaunuosius mokslininkus tobulinti savo mokslinį raštingumą, jog ruošiant aukšto lygio mokslines publikacijas būtų garsinamas Lietuvos vardas. Be kita ko dalyvavimas panašiose konferencijose didina jaunimo motyvaciją siekti mokslininko karjeros ir leidžia suprasti, kad ir mokslas gali būti įdomus“, – teigė konferencijos organizatorius Vytautas Akstinas.

Konferencijoje skatinamas tarpdisciplininis ir tarpinstitucinis bendradarbiavimas, kurio metu kiekvienas dalyvis praplečia savo akiratį bei mokslinių pažinčių ratą, kas be galo svarbu didinant šalies mokslinį potencialą. Be to, konferencijos temos – atsinaujinantys energijos ištekliai ir jų naudojimas, energijos vartojimo efektyvumas ir taupymas, šiuolaikiniai išmanieji elektros tinklai, žinios energetikos politikai formuoti, vandenilis ir kuro elementai, termobranduolinės sintezės tyrimai, branduolinė energetika ir radiacinė sauga, degimo ir plazminių procesų tyrimai, šiluminės fizikos, skysčių bei dujų mechanikos ir metrologijos sričių tyrimai, daugiafunkcinių medžiagų tyrimai, globalūs pokyčiai ir ekosistemos, nanomokslai ir nanotechnologijos – neabejotinai aktualios bei svarbios siekiant vystyti energetikos sektorių.

Konferencija yra nemokama, todėl visi norintys šių metų gegužės 25–26 d. nuo 9 val. ryto yra kviečiami atvykti į Lietuvos energetikos institutą (Breslaujos g. 3, Kaunas) ir sudalyvauti CYSENI 2017 konferencijoje, kurioje patirsite neišdildomus įspūdžius ir sudalyvausite įdomiose diskusijose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!