Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/59219/lietuvoje-vyksta-itu-regionines-pletros-forumas-ir-regioninis-pasiruosimo-susitikimas/spausdinti/

Lietuvoje vyksta ITU Regioninės plėtros forumas ir Regioninis pasiruošimo susitikimas

Publikuota: 2017-04-26 09:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Balandžio 26−28 d. Vilniuje vyksta Tarptautinės telekomunikacijų sąjungos (ITU) ir Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) aukščiausio lygio renginiai, į kuriuos susirinko Europos ministerijų ir elektroninių ryšių reguliuotojų atstovai, ITU regionų stebėtojai iš 25 pasaulio valstybių. Dalyvauti renginiuose atvyko ITU-D (plėtros) biuro direktorius Brahima Sanou. 2017 m. balandžio 26 d. vyksta ITU Regioninės plėtros forumas (angl. Regional Development Forum, RDF), balandžio 27−28 d. ‒ ITU Regioninis pasirengimo posėdis (angl. Regional Preparatory Meeting, RPM), skirtas Europos regiono pasirengimui Pasaulinei telekomunikacijų plėtros konferencijai WTDC-17, kuri vyks 2017 m. spalio 9−20 d. Buenos Airėse.

„Mums teko didelė garbė šiuos renginius organizuoti Lietuvoje, kadangi mūsų valstybės dalyvavimas šios Jungtinių Tautų organizacijos veikloje yra itin reikšmingas formuojant ryšių sektoriaus plėtrą ir kuriant nacionalines informacinių ir ryšių technologijų strategijas, ‒ sako RRT direktorius Feliksas Dobrovolskis. − ITU Taryba, kurios nare 2015–2018 m. laikotarpiui išrinkta ir Lietuva, svarsto globalius telekomunikacijų politikos klausimus, užtikrindama, kad ITU veikla, politika ir strategija visapusiškai atitiktų dinamiškus ir sparčius šių dienų telekomunikacijų srities pokyčius. Svarbu ir tai, kad 2018 m. Lietuva ketina kandidatuoti antrai kadencijai ITU Taryboje 2019–2022 m. laikotarpiui, o taip pat į ITU Radijo ryšio biuro vadovo postą kelti RRT direktoriaus pavaduotojo dr. Mindaugo Žilinsko kandidatūrą. Taigi, mūsų indėlis į pasaulinę telekomunikacijų bendruomenę išties ženklus ir matomas.“

ITU-D biuro direktorius B. Sanou šiomis dienomis susitiks su Lietuvos Respublikos Prezidento ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijų atstovais, Susisiekimo ministru Roku Masiuliu. Trumpų draugiškų vizitų metu bus aptariamos informacinių ir ryšių technologijų plėtros aktualijos, kurios glaudžiai susijusios su ITU- D sektoriaus, kuriam vadovauja B. Sanou, veikla.

Renginiuose bus aptartas informacinių ir ryšių technologijų plėtros užtikrinimas, elektroninių ryšių tinklų saugumas, skaitmeninė įtrauktis ir ITU valstybių narių bendradarbiavimas įgyvendinant Jungtinių Tautų plėtros tikslus. Atskiros sesijos bus skirtos elektroninių ryšių paslaugų kokybės žemėlapių plėtros perspektyvoms, elektroninių ryšių ir energetikos sektoriaus partnerystei, vaikų apsaugos internete iniciatyvoms, tinklų saugai, prieigos prie informacinių ir ryšių technologijų gerinimo programoms, skirtoms skaitmeniniams įgūdžiams gerinti, ir kaip ateityje galima būtų tobulinti plėtros galimybes ITU regionuose ir ryšiams/bendradarbiavimui tarp jų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!