Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/59218/lietuvos-mokslas-prisistato-pasaulineje-industrijos-parodoje-hannover-messe-2017/spausdinti/

Lietuvos mokslas prisistato pasaulinėje industrijos parodoje „Hannover Messe 2017“

Publikuota: 2017-04-26 14:06
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šią savaitę, balandžio 24 d. – 28 d., Lietuvos mokslo delegacija, vienijama Lietuvos mokslo ir inovacijų tinklo „Open R&D Lietuva“, dalyvauja didžiausioje pasaulinėje pramonės parodoje „Hannover Messe 2017“, Vokietijoje.

Jungtiniame Lietuvos stende atstovai iš Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA), Vytauto Didžiojo, Kauno technologijos, Vilniaus Gedimino technikos, Aleksandro Stulginskio ir Klaipėdos universitetų bei Lietuvos energetikos instituto pristato mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) paslaugas, naujus produktus ir technologijas, skirtas verslo sektoriui.

„Lietuvos mokslininkai tikisi užmegzti bendradarbiavimo kontaktų, inicijuoti naujų projektų bei gauti užsakymų dėl tiriamųjų darbų ateityje“, – teigia Kęstutis Šetkus, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius.

Stende demonstruojamos Kauno technologijos universiteto mokslininkų sukurtos inovacijos: daugiafunkcinės svarstyklės ir išmani apyrankė širdies veiklai stebėti. Pirmadienį šiame stende apsilankė ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius kartu su komercijos atašė Vokietijoje Diana Lipps.

Lietuvos mokslas prisistato pasaulinėje industrijos parodoje „Hannover Messe 2017“

Lietuvos stendas jau sulaukė susidomėjimo iš Jungtinių Arabų Emiratų, Prancūzijos, Ukrainos ir Kinijos įmonių. Tarptautinė kompanija „Huawei“ domėjosi KTU sukurtos išmanios apyrankės pritaikymo galimybėmis. Prancūzijos metalo keraminių paviršių apdirbimo įmonė išreiškė ketinimą bendradarbiauti su VGTU testuojant jų sukurtas dangas. Buvo užmegzti kontaktai su Vokietijos Kassel universitetu, kuris domėjosi bendradarbiavimo galimybėmis su Lietuvos technologijų perdavimo centrais ir startuoliais.

Lietuvos mokslas pasižymi aukšta kompetencija bei atliekamų tyrimų kokybe. Mokslo paslaugos verslui prieinamos per mokslo ir studijų institucijose įsikūrusius atviros prieigos centrus, kurie aprūpinti moderniausia laboratorijų įranga.

„Open R&D Lietuva“ tinklas jungia 14 valstybinių universitetų, 13 valstybinių mokslinių tyrimų institutų, 8 mokslo ir technologijų parkus ir 25 atviros prieigos centrus. Šio tinklo veiklą kuruoja MITA.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!