Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/59088/geguzes-pradzioje-microsoft-pristatys-windows-10-debesu-versija/spausdinti/

Gegužės pradžioje „Microsoft“ pristatys „Windows 10“ debesų versiją

Publikuota: 2017-04-14 11:57
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

„Microsoft“ oficialiai paskelbė apie artėjantį naujų techninės ir programinės įrangos produktų pristatymą. Renginys planuojamas kito mėnesio pradžioje – gegužės 2 d.

Tikimasi, kad pagrindiniu anonsu taps operacinės sistemos „Windows 10“ debesų versijos pristatymas. Tai rodo ant kvietimo matomas #MicrosoftEDU. Akivaizdu, kad „Microsoft“ parodys kažką, skirtą švietimo segmentui, t. y. „Windows 10 Cloud“ – „lengvesnę“ OS versiją, puikiai tinkančią pigiems kompiuteriams.

Gegužės pradžioje Microsoft pristatys „Windows 10“ debesų versiją

Šiuo metu žinoma, kad „Windows 10 Cloud“ palaikys standartines „Win32“ programas, tačiau jas bus įmanoma parsisiųsti tik iš firminės parduotuvės „Windows Store“. Kitais atžvilgiais naujoji operacinė sistema bus labai panaši į standartinę „Windows 10“ versiją.

Įmanoma, kad „Microsoft“ savo renginyje pristatys nebrangias „Surface“ serijos planšetes ir nešiojamuosius kompiuterius su įdiegta „Windows 10 Cloud“, skirtus moksleiviams ir studentams. Tokiu būdu bendrovė galėtų konkuruoti su „Google“ operacinę sistemą naudojančiais „Chromebookais“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!