Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/59062/ka-gi-tai-reiskia-nasa-turi-naujienu-apie-gyvybes-paieskas-uz-zemes-ribu/spausdinti/

Ką gi tai reiškia? NASA turi naujienų apie „gyvybės paieškas už Žemės ribų“

Publikuota: 2017-04-12 17:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA vėl turi svarbių žinių. Ta proga agentūros atstovai pranešė, kad organizuoja spaudos konferencija. Jau tapo įprasta, kad apie tokias paslaptingas spaudos konferencijas pranešama tik tada, kai astronomai turi išties neeilinių svarbių žinių.

NASA interneto svetainėje skelbiama, kad kosmoso agentūra nori pateikti naujų rezultatų apie tyrimą, susijusį su „gyvybės paieškomis už Žemės planetos ribų“. Tiesa, priduriama, kad konferencijoje bus diskutuojama apie kitus pasaulius, turinčius vandenynų.

Ką gi tai reiškia? NASA turi naujienų apie „gyvybės paieškas už Žemės ribų“

Spaudos konferencija vyks ketvirtadienį 21 valandą Lietuvos laiku. NASA teigia, kad „nauji atradimai suteiks galimybę informuoti apie būsimų vandenynų pasaulių tyrinėjimus, įskaitant ir artėjančią NASA misiją „Europa Clipper“, kuri planuojama kitame dešimtmetyje, bei platesnes gyvybes paieškas už Žemės ribų“.

Naujausi atradimai atkeliavo iš erdvėlaivio „Cassini“ bei kosminio teleskopo „Hubble“. Daugiau NASA nesiteikė pateikti jokių papildomų duomenų apie pačius atradimus ir spaudos konferencijos turinį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!