Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/59045/boeing-parode-kaip-amerikieciai-2018-m-nukonkuruos-rusiskus-erdvelaivius-sojuz/spausdinti/

„Boeing“ parodė, kaip amerikiečiai 2018 m. nukonkuruos rusiškus erdvėlaivius „Sojuz“

Publikuota: 2017-04-11 19:17
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Kompanija „Boeing“ paviešino reklaminį filmą apie kuriamą ir tobulinamą erdvėlaivį „CST-100 Starliner“ ir jo skrydį į Tarptautinę kosminę stotį (TKS). Futuristiniame vaizdo klipe rodoma, kaip šią kosminę transporto priemonę kartu su astronautais į orbitą iškelia raketa „Atlas V“. Startas vykdomas komplekse SLC-41, esančiame Floridoje, Kanaveralo iškyšulyje, JAV karinių oro pajėgų bazėje.

„CST-100 Starliner“ kartu su kompanijos „SpaceX“ sukurtu erdvėlaiviu „Dragon V2“ ateityje turėtų pakeisti rusiškus erdvėlaivius „Sojuz“.

Iš esmės Rusiją kosmine valstybe galima vadinti tik iš inercijos – sovietmečio techninio proveržio dėka. Juo labiau, kad nuo 2018 m. JAV žada į TKS savo astronautus pristatyti jau nebe rusų erdvėlaiviais – pasirašė sutartį su „Boeing“ ir „SpaceX“. Jos gamina erdvėlaivius CST-100 („Starliner“) ir „Dragon V2“. Sutarčių suma viršija 4,2 mlrd. dolerių. Vis mažiau su Rusija reikalų turi ir Japonija – krovinius į kosmosą bandys gabenti pati.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!