Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/5903/skelbiami-nacionalinio-konkurso-inovaciju-prizas-2006-nugaletojai/spausdinti/

Skelbiami nacionalinio konkurso „Inovacijų prizas 2006“ nugalėtojai

Publikuota: 2006-11-09 08:06
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Šiais metais nacionaliniam konkursui Inovacijų prizas buvo pateiktos 68 paraiškos, iš kurių ekspertų komisija atrinko geriausias. 2006 m. inovatyvios įmonės kategorijoje buvo išrinkta 15 įmonių laureačių, iš kurių 8 bus apdovanotos inovacijų prizais: UAB „Ekspla“, AB „Lifosa“, UAB „Elektromontuotojas“, UAB „Algoritmų sistemos“, AB bankas „Hansabankas“, UAB „Putokšnis“, AB „Achema“, UAB „Snaigė“.

Inovatyvaus produkto kategorijoje laureatėmis buvo pripažintos 15 įmonių, iš kurių buvo atrinktos 7 prizininkės: UAB MGF „Šviesos konversija“, UAB „Viltechmeda“, UAB „Aconitum“, AB „Lietuvos energija“, UAB „Penki kontinentai grupė“, UAB „Audėjas“, UAB „Panevėžio Aurida“.

Kiekviena įmonė prizininkė gaus „Inovacijų prizo“ statulėlę, diplomą bei teisę naudoti „Inovacijų prizo“ logotipą apdovanojamo produkto ar įmonės rinkodaros tikslams.

„Šiuolaikiniame verslo pasaulyje inovacijos tapo vienu iš pagrindinių konkurencingumo veiksnių. Todėl šis konkursas yra labai naudingas šalies įmonėms. Dalyvaudamos jos turi unikalią galimybę gauti oficialų savo inovacinės veiklos pripažinimą ir įvertinimą.“ – teigia Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Rimas Varkulevičius.

Konkurso dalyvių paraiškas vertino kompetentinga komisija, kurią sudarė verslo, mokslo ir viešojo sektoriaus atstovai. Komisijos narių teigimų vertinimas vyko sklandžiai, kadangi kriterijai buvo aiškiai apibrėžti ir iš anksto viešai paskelbti.

„Konkurso rezultatai pranoko visus lūkesčius – gauta perpus daugiau paraiškų nei praėjusiais metais, o paraiškų kokybė rodo augantį Lietuvos įmonių inovacinį potencialą ir sąmoningumą inovacijų srityje.“ – džiaugėsi VšĮ Lietuvos inovacijų centro direktorius Kastytis Gečas.

„Svarbu tai, kad inovatyvių įmonių yra ne tik aukštųjų technologijų sektoriuose, bet ir energetikos, tekstilės, mašinų pramonės ir net bankų sektoriuose. Stebina ir dalyvių geografinė įvairovė – paraiškas pateikė įmonės iš visų Lietuvos regionų“ – teigė Kastytis Gečas.

Kasmetinį nacionalinį konkursą „Inovacijų prizas“ organizuoja Lietuvos inovacijų centras ir Lietuvos pramonininkų konfederacija, remiant Lietuvos Respublikos ūkio ministerijai. Organizatoriai sveikina laimėtojus, dėkoja visoms dalyvavusioms įmonėms ir kviečia aktyviai teikti paraiškas kitais metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!