Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/58934/leista-pazvelgti-i-kosmoso-turizmo-kapsule/spausdinti/

Leista pažvelgti į kosmoso turizmo kapsulę

Publikuota: 2017-03-31 16:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Amerikietis verslininkas Jeffas Bezosas yra įkūręs privačią skrydžių į kosmosą kompaniją „Blue Origin“ ir dabar smalsuoliai jau gali pamatyti, kaip atrodys turistinių skrydžių į kosmosą kapsulė „New Shepard“.

Leista pažvelgti į kosmoso turizmo kapsulę

Skelbta, kad bendrovė vykdys trumpus komercinius skrydžius į kosmosą, rašo space.com. Paviešintose nuotraukose matosi, kaip atrodys kosminės kapsulės interjeras: juose bus aptakios juodos sėdynės, sumontuotos taip, kad keleiviai galėtų matyti vaizdą kildami į kosmosą. Tačiau tikrosios linksmybės turėtų prasidėti tuomet, kai orlaivis pakils pakankamai, kad jo keleiviai nebebus veikiami gravitacijos ir galės atsisegę diržus patirti nesvarumo būklę.

Dar viena įdomybė – palyginti dideli orlaivio langai. Skelbiama, kad jie bus „didžiausi iki šiol kosmose buvę langai“.

Pernai spalį skelbta, kad J. Bezos bendrovė planuoja pirmąjį bandomąjį skrydį su žmonėmis organizuoti šiemet, o komercinius skrydžius pradėti 2018 m. Numatoma, kad skrydis truks apie 11 minučių. Be turistinių paslaugų orlaivis galės tarnauti ir kaip mikro gravitacijos laboratorija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!