Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/5878/rengiamas-pirmasis-lietuvoje-bevieliu-tinklu-saugumo-seminaras-imonems/spausdinti/

Rengiamas pirmasis Lietuvoje bevielių tinklų saugumo seminaras įmonėms

Publikuota: 2006-11-07 10:05
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Esaugumas.lt

Atkreipiant dėmesį į bevielio tinklo problematiką ir realias grėsmes jo saugumui, Vilniaus Gedimino technikos universitetas kartu su Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba ir IT saugumo pažeidžiamumų tyrimų grupe „Critical Security“ 2006 m. gruodžio 7 d. Vilniuje organizuoja pirmuosius Lietuvoje bevielių tinklų saugumo seminarus įmonių bei organizacijų atstovams, vykdantiems bevielių tinklų administravimą.

Bevieliai tinklai tapo patogia alternatyva laidiniams tinklams. Bevielis tinklas įmonėse padidina darbuotojų mobilumą, sumažina tinklo įdiegimo ir palaikymo kaštus. Tačiau, šalia privalumų, bevieliai tinklai kelia papildomas grėsmes tinklų ir informacijos saugumui. Duomenų perdavimas bevieliu tinklu vyksta signalus skleidžiant radijo bangomis, o tai suteikia potencialiems įsibrovėliams daug galimybių nei įprastiniuose laidiniuose tinkluose nuotolinių būdu perimti duomenis iš bevielių tinklų ir juos valdyti.

Dėl netinkamų bevielio tinklo konfigūracijos nustatymų ar paviršutiniškos priežiūros, bevielis tinklas gali leisti įsibrovėliams nepastebimai naudotis įmonės ištekliais (nemokamai pasinaudoti internetu, neleistinai prieiti prie darbuotojų ar įmonės informacinių laikmenų) ar net perimti viso tinklo valdymą. Dažnai įsibrovėliai elektroninėje erdvėje siekia savo veiksmais trikdyti įmonių darbą, gauti materialinę naudą. Neretai įsibrovimo į tinklą tikslas – konfidenciali įmonės informacija, cirkuliuojanti tinkle (prisijungimo prie informacinių sistemų slaptažodžiai, finansinė ar kita jautri įmonės veiklai informacija).

Pastebėta, kad dažna problema tampa bevielių tinklų įrangos gamykliniai nustatymai, kurie paprastai nėra pritaikyti aukštiems saugumo reikalavimas, tačiau turint tam tikras žinias ir atlikus būtinus bevielių tinklų įrangos nustatymus, galima maksimaliai įmanomai apsaugoti įmonės tinklą nuo išorinių saugumo atakų. Šio vienos dienos seminaro metu bus ne tik nagrinėjamos bevielių tinklų saugumo problemos Lietuvos aspektu, bet ir praktiniais pavyzdžiais atskleidžiamos bevielių tinklų saugumo pažeidimų įvykdymo organizacinės ir techninės detalės. Seminaro vedėjai akcentuos praktines rekomendacijas, kurių įgyvendinimas padidins bevielių tinklų saugumą Jūsų įmonėje. Seminaro dalyviai turės galimybę ne tik akivaizdžiai susipažinti su daugelio saugumo pažeidimų bevieliuose tinkluose atlikimo metodais, bet ir gauti visą informaciją kaip organizuoti bevielių tinklų saugumą savo įmonėje.

Visa informacija apie šiuos bevielių tinklų saugumo seminarus ir registravimąsi pateikiama atskiroje internetinėje svetainėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!