Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/58690/prancuzas-sony-fotoaparatu-uzfiksavo-28-tukst-km-val-greiciu-menulio-fone-skriejancia-tarptautine-kosmine-stoti/spausdinti/

Prancūzas „Sony“ fotoaparatu užfiksavo 28 tūkst. km/val. greičiu Mėnulio fone skriejančią Tarptautinę kosminę stotį

Publikuota: 2017-03-15 11:02
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Astronomijos mėgėjas iš Prancūzijos vasario 4-osios naktį užfiksavo Tarptautinę kosminę stotį (TKS), 28 tūkst. km/val. greičiu skriejančią virš matomos Mėnulio pusės. Šie įspūdingi kadrai įamžinti pasitelkus „Sony“ fotoaparatą „α7s“.

Simboliška tai, kad TKS skrydį fotografas Thierry Legault stebėjo iš Prancūzijos pietuose esančio Ruano miesto. Iš šio miesto yra kilęs prancūzų astronautas Thomas Pesquet, kuris šiuo metu vykdo misiją minėtoje kosminėje stotyje.

Maždaug minutės trukmės vaizdo klipas išsiskiria itin didele raiška, o užfiksuotose kadruose galima aiškiai įžvelgti Mėnulio kraterius ir paviršiaus nelygumus. Be to, šiuose kadruose matomi pakankamai ryškūs TKS kontūrai, pagrindiniai stoties moduliai ir saulės baterijos, nors šis kosminis aparatas juda milžinišku greičiu.

Nors tokius vaizdus paprastai galima stebėti tik per galingą teleskopą, juos užfiksuoti padėjo plačios „Sony“ fotoaparato „α7s“ galimybės įskaitant itin didelį jautrumą šviesai, minimalų vaizdo triukšmo lygį ir maksimalią 4K vaizdo kokybę (3840x2160 taškų raiška). Šios ir kitos „Sony“ fotoaparatų modelių „α7s“ ir „α7s II“ ypatybės yra itin pravarčios astronomijos entuziastams ir gali padėti nesunkiai įamžinti naktinio dangaus paslaptis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!