Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/58593/3d-spausdintuvus-laimes-geriausia-labirinto-dizaina-sukure-mokyklu-komandos/spausdinti/

3D spausdintuvus laimės geriausią labirinto dizainą sukūrę mokyklų komandos

Publikuota: 2017-03-07 12:16
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos mokyklos kviečiamos laimėti 3D spausdintuvus su programine įranga ir spausdinimo medžiaga Antano Guogos paramos fondo organizuojamame konkurse „3D Rock & Roll labirintas“. Trys geriausią labirinto dizainą specialioje programėlėje iki balandžio 7 d. sukūrusios mokyklų komandos turės galimybę rengti informatikos pamokas interaktyviau ir šiuolaikiškiau dar šį pavasarį.

„Sparčiais žingsniais keliaujame į skaitmeninį amžių, o naujosios kartos mokiniai entuziastingai ieško būdų, kaip kasdienybę paįvairinti technologijomis. Jie žingeidūs ir drąsūs. Jie kūrybiški ir inovatyvūs. Noriu suteikti papildomų įrankių įgyvendinti netikėčiausias idėjas“, – idėją organizuoti konkursą komentavo EP narys ir savo vardo paramos fondo steigėjas A. Guoga.

3D spausdintuvus laimės geriausią labirinto dizainą sukūrę mokyklų komandos

Pasak europarlamentaro, tai proga ne tik laimėti savo mokyklai naujosios kartos išradimą – 3D spausdintuvą su visa programine įranga ir spausdinimo medžiaga, bet ir galimybė informatikos pamoką organizuoti šiuolaikiškiau. Konkurso instrukcijos ir visa mokomoji medžiaga pateikiama anglų kalba. Technologijos autoriai „Makers Empire“ veikia Australijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Azijoje. Pagrindinis jų tikslas – 3D spausdinimo technologiją pritaikyti informatikos pamokoms. Įmonės geriausi ekspertai yra parengę mokymo programą, skirtą pradinių ir vidurinių klasių mokiniams. Išsamūs pamokų planai padeda mokytojui organizuoti įdomią, šiuolaikišką ir, svarbiausia, kitokią informatikos pamoką. Mokiniai naudodamiesi programa ugdo loginį mąstymą, problemų sprendimo, bendravimo ir komandinio darbo įgūdžius.

Pasak kūrėjų, 3D spausdinimo programomis, kurias su spausdintuvais mokyklos gali laimėti konkurse „3D Rock & Roll labirintas“, naudotis lengva ir įdomu, o sukurti naują dizainą užtrunka vos minutę. Laimėjusių mokyklų mokytojams bus suteikiama paprastai valdoma prieiga, kurioje jie gali matyti savo mokinių pasiekimus. Taip šioje prieigoje bus talpinami mokymo planai ir patarimai. Konkurso organizatoriai ir partneriai: A. Guogos paramos fondas, „Makers Empire“, projektas „Užprogramuota sėkmė“.

Konkurso „3D Rock & Roll labirintas“ sąlygos:

Konkurso dalyviai kviečiami sukurti 3D labirinto dizainą. Konkursas vyksta anglų kalba. Visos instrukcijos, kur ir kaip kurti labirinto dizainą bus pateikiamos užsiregistravus konkurso svetainėje: https://www.makersempire.com/blog/lithuania/. Užsiregistravęs mokytojas gaus unikalų registracijos kodą, kuris suteiks nemokamą prisijungimą prie „Makers Empire“ aplikacijos. Labirinto dizainą kuria mokiniai, kuriems mokytojas suteikia prisijungimo kodą ir paaiškina naudojimosi aplikacija žingsnius. Konkurse dalyvaujančių mokinių amžius ir kiekis nėra ribojamas. Iš visų konkursui atsiųstų dizainų balandžio 7 d. bus išrinkti trys geriausi, kurie savo mokyklai laimės 3D spausdintuvą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!