Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/58275/zemelapius-kuriantys-moksleiviai-rinksis-i-gis-konferencija-kaune/spausdinti/

Žemėlapius kuriantys moksleiviai rinksis į GIS konferenciją Kaune

Publikuota: 2017-02-09 12:25
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Ar galite patikėti, kad interneto žemėlapius kuria – vaikai? Tikrai taip! Jau antrą kartą Lietuvoje vyko moksleivių skaitmeninių žemėlapių kūrimo konkursas – „Mano žemėlapis Lietuvai“. Konkurso organizatoriai sulaukė 80 įvairių žemėlapių, kuriuose 6–12 klasių moksleiviai supažindina su savo miestų ir miestelių architektūra, lankytinais objektais, piliakalniais, dvarais ir jų istorijomis, pasakoja apie įžymių asmenybių veiklą ir gyvenimą, nagrinėja Lietuvos tautinį identitetą, regionų ypatumus ir šalies nepriklausomybės kelią, perteikia savo kelionių ir pažinimo įspūdžius.

„Vaikų kūrybiškumas, imlumas naujovėms – stebina ir džiugina, – sako „Hnit-Baltic“ direktorius Linas Gipiškis. – Šių metų konkurso užduotis buvo ne iš lengvųjų, nes prašėme kurti istorijas pasakojančius žemėlapius. Džiaugiamės sulaukę tokio gausaus dalyvių skaičiaus iš visų Lietuvos regionų.“

Šis konkursas patvirtino, kad žemėlapių kūrimas suburia moksleivius, skatina dirbti komandose, integruoja geografijos, technologijų, istorijos, netgi literatūros ar menų žinias. Darbus vertino profesionalių kartografų komisija iš Ugdymo plėtotės centro, Vilniaus Universiteto kartografijos centro, Lietuvos geografų draugijos, Lietuvos edukologijos universiteto ir „Hnit-Baltic“.

Konkurso finalinis renginys ir moksleiviams bei mokytojams skirta konferencija vyks jau šį penktadienį, vasario 10 d. Kaune, Vytauto Didžiojo universitete (Putvinskio g. 23). Konkurso nugalėtojai pristatys savo darbus, o mokytojai dalinsis patirtimi ir diskutuos apie geografinių informacinių sistemų perspektyvas mokykloje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!