Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/58227/virtualios-gigafactory-statybos-lietuvoje-sudomino-ir-uzsienio-ziniasklaida/spausdinti/

Virtualios „Gigafactory“ statybos Lietuvoje sudomino ir užsienio žiniasklaidą

Publikuota: 2017-02-06 18:17
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Per dvi dienas pastatyta virtuali „Gigafactory“ gamykla sudomino ne tik Lietuvos žiniasklaidą – apie originaliai pasižymėjusius lietuvius žinią pasaulyje platina ir naujienų agentūros AP bei AFP, ir keletas smulkesnių žiniasklaidos priemonių.

Štai „The New York Times“ žinutę, parašytą naujienų agentūros „Associated Press“ apie virtualias „Gigafactory“ statybas pradeda nuo to, kad „Lietuviai labai nori, kad „Tesla“ kitą savo gamyklą statytų jų valstybėje“ ir cituoja idėjos prisikviesti „Tesla“ į Lietuvą iniciatorių verslininką Vladą Lašą, kuris teigė, kad Lietuvoje yra daugybė kvalifikuotų specialistų ir gamyklai idealiai tinkamos sąlygos – hidroakumuliacinė elektrinė ir du netoliese esantys oro uostai. Tą pačią žinutę išplatino ir „The Roanoke Times“, ir fox6now.com svetainės.

Naujienų agentūros AFP pranešimą publikavo svetainė phys.org. Joje užsimenama, kad į lietuvių pastangas dėmesį „Twitter“ socialiniame tinkle atkreipė ir patys „Tesla“ atstovai, pareiškę, kad „Lietuva žino kelią į mūsų širdį“, taip pat cituojamas V.Lašas, pripažinęs, kad dėl elektromobilių gamintojų dėmesio ir vienos iš didžiausių pasaulyje gamyklos statybų varžomasi ne mažiau nei su dešimtimi Europos valstybių. Cituojamas ir ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, pareiškęs, kad „ši nevyriausybinė iniciatyva įrodo, jog mūsų IT specialistai yra ne tik talentingi, bet ir išradingi, kad nustebintų visą pasaulį“.

Taip pat (ir gerokai išsamiau) apie virtualią lietuvišką iniciatyvą papasakojo specializuotos, apie elektromobilius rašančios svetainės „Electrek“ bei „Teslarati“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!