Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/57987/buk-kitoks-keliaujantys-renginiai-apie-produkto-inovacijas/spausdinti/

„Būk kitoks“ – keliaujantys renginiai apie produkto inovacijas

Publikuota: 2017-01-18 12:29
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pasaulinė statistika rodo, kad beveik kas antras naujas produktas, pasiekęs rinką, patiria nesėkmę, tad kuriant įvairias inovacijas reikia būti pasiruošusiems iššūkiams. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kviečia Lietuvos verslo atstovus giliau susipažinti su produkto inovacijų procesu ir finansavimo priemonėmis „Būk kitoks“ renginiuose.

„Produkto ir paslaugų inovacijos virto būtinybe dabartinės ekonomikos sąlygomis, kai tenka gerokai pasistengti norint išlaikyti ir didinti savo verslo konkurencingumą. Renginiuose bus kalbama, kaip atlikti „namų darbus“ ir sumažinti investicijų į inovacijas riziką, aptariamos svarbiausios finansavimo priemonės ir galimybės jomis pasinaudoti“, – apie „Būk kitoks“ renginių ciklo tikslus pasakojo MITA Inovacijų programų ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėjas Ričardas Valančiauskas.

Po daug dėmesio sulaukusio renginio Kaune, artimiausi „Būk kitoks“ renginiai numatomi sausio 19 d. Šiauliuose (Šiaulių universiteto bibliotekoje, Vytauto g. 84) , 26 d. Klaipėdoje (viešbutyje „Amberton“, Naujojo sodo g. 1) ir vasario 2 d. Vilniuje (Vilnius Tech Parke, Antakalnio g. 17).

„Būk kitoks” renginiuose inovatyvaus verslo atstovai dalinsis savo gerąja patirtimi ir praktiniais patarimais, o MITA ekspertai pristatys priemones, kurios gali būti ypač reikalingos produkto inovacijų procese.

Didžiausias dėmesys bus skiriamas MITA ES investicijų priemonei „Inovaciniai čekiai“ ir naujam kvietimui teikti paraiškas, pagal kurį numatoma skirti apie 2,5 mln. eurų šiais metais. Šios priemonės tikslas yra skatinti verslą ir mokslą užmegzti pirminius kontaktus bei tęsti bendradarbiavimą vykdant jau pradėtas mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) veiklas. Siekiama, kad verslas aktyviau vykdytų inovacinę veiklą bei pasinaudotų verslo ir mokslo bendradarbiavimo teikiamomis galimybėmis.

Renginių metu bus taip pat kalbama apie valstybės paramą intelektinei nuosavybei apsaugoti, finansavimo priemones verslo tarptautiškumui skatinti, neišnaudotas robotikos galimybes Lietuvoje ir kt. Norintiems susipažinti su gerąja praktika – bus pristatytos mokslo ir verslo bendradarbiavimo istorijos produkto inovacijų kūrimo procese. Tai, kad ši partnerystė svarbi ir skatina inovacijų atsiradimą – pripažįstama visame pasaulyje, tačiau verslui dažnai kyla klausimai, pavyzdžiui, nuo ko pradėti, ar yra finansavimo priemonių mažinančių investicijos į partnerystę riziką ir t. t. Būtent į šiuos klausimus bus ieškoma atsakymų kartu su įmonių atstovais ir MITA ekspertais.

„Būk kitoks” renginiuose ypatingai laukiami smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai, kurie suinteresuoti inovacijų kūrimu, vykdo ar planuoja vykdyti veiklą pagal Sumanios specializacijos prioritetus. Jie galės ne tik pasiklausyti ekspertų, bet ir užduoti rūpimus klausimus bei diskutuoti su pranešėjais kamerinėje aplinkoje.

Dalyvių skaičius ribotas, todėl būtina išankstinė registracija. Susipažinti su detalia programa ir užsiregistruoti galite MITA svetainėje adresu: www.mita.lt.

Renginių ciklas „Būk kitoks“ organizuojamas pagal projektą „Technologijų ir inovacijų populiarinimas“, kuris yra finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis. Projekto tikslas – populiarinti technologijų pažangą ir inovacijas, informuojant verslą ir verslui imlią visuomenę apie mokslinių tyrimų vykdymo ir inovacijų diegimo naudą. Projektą vykdo MITA.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!