Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/57929/tedxvilniused-skelbia-paskutine-registracijos-savaite/spausdinti/

„TEDxVilniusED“ skelbia paskutinę registracijos savaitę

Publikuota: 2017-01-12 09:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Sausio 28 d. su šūkiu „Kai protas žaidžia“ švietimo entuziastus suburs konferencija „TEDxVilniusED“. Pagal pasaulyje žymų „TED“ formatą „Vilniaus technologijų parke“ organizuojamas renginys dalyvius pasitiks įkvepiančiomis kalbomis, kurias sakys net 9 pranešėjai iš JAV, Airijos, Suomijos, Vengrijos, Ispanijos ir Lietuvos, skelbia „TEDxVilniusED“.

„Programa jau patvirtina ir kiekvienas mūsų tinklapyje gali su ja susipažinti. Taip pat ir su pranešėjais, kurie šiame „TEDxVilniusED“ renginyje išties stiprūs. Su entuziazmu laukiame konferencijos – neabejoju, kad joje nuskambės daug įkvepiančių minčių apie švietimą: koks jis yra šiandien ir koks turėtų būti, kad ateinanti karta atskleistų geriausius savo gebėjimus“, – sako renginio kuratorė Justė Stašelytė.

Pasak jos, norą įsigyti bilietus jau pareiškė didžioji dalis mokytojų, tėvų su vaikais ir švietimo entuziastų. „Iš karto atsiprašom visų, kurie nebetilps į renginį – erdvė yra ribota, joje telpa tik pora šimtų žiūrovų. Tačiau pamatyti pranešėjų kalbas galės visi norintys – renginį transliuosime tiesiogiai tedxvilnius.com. Kalbos bus verčiamos į lietuvių, o vėliau jas visada rasite internete“, – sako J. Stašelytė.

Šiais metais organizuojamame „TEDxVilniusED“ renginyje savo įkvepiančias kalbas sakys: Angelos Chronis – filosofijos mokslų kandidatas iš Katalonijos pažangiosios architektūros instituto Barselonoje; Teresa Lamb - menininkė ir technologė iš Niujorko; Paulius Gebrauskas – verslininkas, vienas iš „Šeimų universiteto“ kūrėjų, Colin Powell – mokymosi programų koordinatorius iš JAV, gyvenantis Lietuvoje; Harry Mccann – Airijos skaitmeninio jaunimo tarybos direktorius bei internetinio portalo „Trendster“ vyriausiasis redaktorius; David Pálházi iš Vengrijos, kuris rūpinasi, kad kurtieji gautų pažangų švietimą; dr. Marjo Kyllönen iš Helsinkio, kuriame vadovauja miesto švietimo skyriui; Marius Narvilas – technologijų mokytojas Vilniaus Jėzuitų gimnazijoje, pripažintas inovatyviausiu meno ir technologijų mokytoju Lietuvoje bei neįprastas muzikines istorijas pasakojantys vaikinai „SUBTILU-Z“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!