Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/5789/vaiku-ligu-klinikoms-vst-dovanoja-gyvybiniu-funkciju-stebejimo-iranga/spausdinti/

Vaikų ligų klinikoms VST dovanoja gyvybinių funkcijų stebėjimo įrangą

Publikuota: 2006-10-24 13:03
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: VST, AB

Jau keletą metų iš eilės Kauno medicinos universiteto Vaikų ligų klinikos susilaukia ypatingų akcinės bendrovės „VST“ dovanų. Šiais metais Intensyvios terapijos skyriui dovanojama 30 tūkst. litų kainuojanti įranga, užtikrinanti gyvybiškai svarbių funkcijų stebėjimą.

Kaip teigia KMU Vaikų ligų klinikos ir Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vadovas doc. Rimantas Kėvalas, siekiant kaip įmanoma tiksliau nustatyti besigydančių vaikų ligų simptomus, gydymo įstaigai reikalingas monitorius, kuris užtikrina gyvybinių funkcijų stebėjimą.

„Jau ne pirmus metus sulaukiam ypatingai reikalingos pagalbos iš bendrovės „VST“. Šiemet mums dovanojamas 30 tūkstančių litų kainuojantis monitorius, kuris leis užtikrinti gyvybinių funkcijų stebėjimą. Šis prietaisas leis Vaikų intensyviosios terapijos skyriuje gydomiems vaikams laiku diagnozuoti ir nuolat stebėti ligos pokyčius“, - sako doc. Rimantas Kėvalas.

Akcinės bendrovės „VST“ generalinis direktorius Darius Nedzinskas sako, kad parama gydymo įstaigoms leidžia prisidėti prie spartesnio vaikų išgijimo, nes šiais laikais šalia gerų specialistų reikalingos ir pažangios, naujausios technologijos, kad gydymas būtų kuo efektyvesnis.

„Intensyvios terapijos skyriuje gydomiems vaikams reikalinga nuolatinė priežiūra ir pagalba, kad jų išgijimo laikas būtų kuo spartesnis. Jau keletą metų iš eilės skiriame paramą reikalingiausiems įrenginiams klinikose įsigyti. Šiais metais dovanojame klinikoms gyvybinių funkcijų stebėjimo įrangą ir tikime, kad tai padės čia gydomiems vaikams kuo greičiau grįžti į jų vaikišką pasaulį.“, - sako „VST“ generalinis direktorius.

Dar pernai metais už bendrovės „VST“ skirtą paramą Vaikų ligų klinikose įsigyti naujausi hemodializės, kraujospūdžio, pulso matavimui skirti aparatai, elektroninės svarstyklės ir vakuuminiai siurbliai bei kita įranga. Klinikoms padovanota dešimtis televizorių, kurie suteikia galimybę vaikams pasijusti tarsi namuose.

Bendrovė „VST“ nuolat remia socialiai pažeidžiamiausius visuomenės narius, skiria paramą sunkiai besiverčiančioms gydymo įstaigoms, organizacijoms, kurios rūpinasi socialiai pažeidžiamiausių sluoksnių integravimu į visuomenę bei projektus, kurie skatina šalies pažangą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!