Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/5784/kvieciame-mokslininkus-dalyvauti-konkurse-valstybes-stipendijoms-gauti/spausdinti/

Kviečiame mokslininkus dalyvauti konkurse valstybės stipendijoms gauti

Publikuota: 2006-10-24 09:26
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministerija skelbia konkursą mokslininkų valstybės stipendijoms gauti.

Valstybės stipendijomis siekiama skatinti mokslininkų mokslinę kūrybinę veiklą, remti talentingų jaunųjų mokslininkų iniciatyvą, sudaryti geresnes sąlygas plėtoti jų vykdomus tyrimus.

Šis konkursas organizuojamas dėl dviejų rūšių valstybės stipendijų: stipendijų, kurios skiriamos 2007 metams ne vyresniems kaip 35 metų amžiaus mokslininkams, jų vykdomiems aktualiems moksliniams tyrimams paremti ir aukščiausiojo laipsnio valstybės stipendijų, kurios skiriamos 2007-2008 metams, jau pasiekusiems išskirtinių rezultatų ne vyresniems kaip 65 metų mokslininkams.

Gali būti skirta 15 valstybės stipendijų (6 MGL) ir 10 aukščiausio laipsnio valstybės stipendijų (10 MGL).

Kandidatus konkursui gali siūlyti mokslo ir studijų institucijos. Savo kandidatūras taip pat gali pasiūlyti ir patys pretendentai. Konkurse gali dalyvauti asmenys jau turintys mokslo laipsnį.

Paraiškas valstybės stipendijų mokslininkams konkursui iki gruodžio 5 d. reikia pristatyti Švietimo ir mokslo ministerijos Mokslo ir technologijų departamento Mokslo ir technologijų skyriui arba siųsti adresu: Mokslo ir technologijų departamento Mokslo ir technologijų skyriui Z.Sierakausko g. 15, LT- 03105 Vilnius. Paraiškos formą bei informaciją apie reikalavimus konkursui teikiamiems dokumentams galima rasti internetinėje svetainėje. Išsamesnė informacija apie konkursą tel. (8~5) 266 34 67.

Valstybės stipendijų konkursas organizuojamas nuo 2001 m. vadovaujantis Valstybės stipendijų mokslininkams nuostatais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!