Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/57789/dakaro-ralio-automobiliu-svara-rupinsis-profesionalai/spausdinti/

Dakaro ralio automobilių švara rūpinsis profesionalai

Publikuota: 2016-12-30 10:10
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Jau 6-us metus iš eilės sunkiausių pasaulio ralio reido varžybų – Dakaro ralio – dalyviai savo automobilių švarą galės užtikrinti naudodami naujausias vokiškas technologijas. 2017-ųjų Dakare bus įrengti 2 „Kärcher“ plovimo centrai, įmonė taip pat bendradarbiauja su garsiausiomis varžybų komandomis – „KTM“ ir „Mini X-raid“ bei lietuviu Antanu Juknevičiumi.

„Matant nuolat augantį šių varžybų populiarumą ir lietuvių aistrą palaikant šalies sportininkus, nusprendėme prisidėti prie šalies lenktynininkų siekiant aukštų rezultatų, – teigia UAB „Kärcher“ generalinis direktorius Edvinas Gužauskas. – Tikime, kad net mažų šalių sportininkai būdami savo srities profesionalais gali pasiekti svarbių pergalių. Būtent todėl savo profesionalios produkcijos veidu Baltijos šalyse pasirinkome daugiausiai ralio reido lenktynėse pasiekusį ir labiausiai patyrusį Dakaro lietuvį Antaną Juknevičių.“

Dakaro ralio automobilių švararūpinsis profesionalai

„Kärcher“ plovimo centrai bus įrengti dviejose artėjančių metų Dakaro ralio stovyklose – bivuakuose La Paze (Bolivija) ir Saltoje (Argentina). Juose sumontuoti itin galingi aukšto slėgio plovimo įrenginiai bei šlapių ir sausų nešvarumų siurbliai. Kiekviena varžybose dalyvaujanti komanda galės pasinaudoti galimybe atnaujinti savo automobilio išvaizdą ir paruošti jį kitos dienos startui.

Plovyklose naudojamos technologijos leidžia iki 80 % sumažinti vandens suvartojimą lyginant su įprastu plovimu kempine ir žarna. Suvokiant Pietų Amerikos gamtos unikalumą ir siekiant prisidėti prie ekologiškesnio mąstymo skatinimo plovyklose nenaudojamos cheminės priemonės, o visas panaudojamas vanduo bus surenkamas perdirbimui.

Praėjusiais metais „Kärcher“ švaros centrai Dakare sulaukė didelio populiarumo – juose buvo nuplauta virš 1500 automobilių ir kitų transporto priemonių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!