Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/57764/viesojo-transporto-keleiviams-parenge-naujove-filmuos-vaizdo-kameromis/spausdinti/

Viešojo transporto keleiviams parengė naujovę – filmuos vaizdo kameromis

Publikuota: 2016-12-29 08:16
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ nuo ketvirtadienio pradeda taikyti naujovę – kontrolieriai darbus pradės segėdami vaizdo kameras. Kol kas vaizdo kameros buvo įrengtos tik kontrolierių specialiame transporte, kur surašinėjamos baudos keleiviams, važiavusiems be bilieto.

Anot „Susisiekimo paslaugų“, vaizdo kameros padės užtikrinti saugumą ir pagerins darbo kokybę.

Anksčiau spaudoje buvo pasirodžiusi ne viena informacija apie kilusį konfliktą tarp kontrolierių ir keleivių. Viena istorija stipriai pagarsėjo dar 2012 metais, kai kontrolieriai buvo kaltinami nepilnamečio sumušimu.

Tuomet tik vieno praeivio dėka, kuris viską filmavo iš gatvės, buvo atskleistas žiaurus kontrolierių elgesys. Užfiksuota, kaip keleivių kontrolės darbuotojai kumščiais talžo ir į akis purškia ašarines dujas dviem be bilietų pagautiems nepilnamečiams. Vienas iš jų paguldytas į ligoninę – jam nustatytas akies nudeginimas.

Viešojo transporto keleiviams parengė naujovę – filmuos vaizdo kameromis
Keleivių kontrolė (Karolio Kavolėlio nuotr. | Alfa.lt)

Konfliktų tarp keleivių ir kontrolierių pasitaiko ir dažniau. Jau kuris laikas kalbėta, jog vienas iš galimų sprendimų būtų kameros ant kontrolierių aprangos.

Kai kurios naujesnės viešojo transporto priemonės turi įrengtas vaizdo kameras viduje. Tai, jog salonas yra filmuojamas – pranešama specialiu ženklinimu.

Taip pat vaizdo registratoriais yra aprūpinamos ir pačios viešojo transporto priemonės, kurios filmuoja pažeidėjus, važiuojančius A juosta.

Per šiuos metus ketinama sustiprinti viešajam transportui skirtų eismo juostų kontrolę pasitelkiant vaizdo kameras (stacionariais ir autobusų bei troleibusų priekiuose) ir automobilių numerių atpažinimo sistemą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!