Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/57748/ismaniosios-televizijos-ziurovo-meniu-2016-metais-ultra-hd-televizorius-muzikiniai-sou-ir-animaciniai-filmai/spausdinti/

Išmaniosios televizijos žiūrovo meniu 2016 metais: „Ultra HD“ televizorius, muzikiniai šou ir animaciniai filmai

Publikuota: 2016-12-27 12:27
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Paskutinįjį šių metų ketvirtį Lietuvos gyventojai itin didelės raiškos „Ultra HD (4K)“ televizorių pirko daugiau nei tiesiog didelės raiškos „Full HD“ aparatų, tačiau televizijos žiūrėjimo įpročiai nepasikeitė. „Teo“ išmaniosios televizijos duomenimis, 2016-aisiais šalies gyventojai labiausiai žiūrėjo muzikinius šou ir animacinius bei kino filmus, o sausio mėnesį vykę M.A.M.A. muzikiniai apdovanojimai tapo pačia žiūrimiausia laida, kurią vienu metu stebėjo beveik pusė visų „Teo“ išmaniosios televizijos žiūrovų.

„Įdomu, kad pagal statistiką, animaciniai filmai buvo populiaresni nei vasarą vykęs Europos futbolo čempionatas, o kai kurie, pavyzdžiui, filmai apie Šreką ir „La troškinys“, sulaukė tokio pat žiūrimumo kaip krepšinio rinktinės rungtynes. Šiuolaikiniai animaciniai filmai paprastai būna daugiasluoksniai, prie televizorių ekranų surenkantys visą šeimą, panašiai kaip ir dideli sporto renginiai, kuriuos dažniausiai mėgstame stebėti kompanijose“, – sako Norbertas Žioba, „Teo“ ir „Omnitel“ privačių klientų vadovas.

Didžiausio žiūrimumo iš sporto renginių šiemet sulaukė Brazilijoje vykęs olimpinis vyrų krepšinio turnyras, kurio metu žiūrimiausiomis tapo ketvirtfinalio rungtynės Lietuva – Australija. Lietuvos gyventojų meilę krepšiniui patvirtina ir tai, jog olimpinio vyrų krepšinio finalas, kuriame Lietuvos rinktinė nedalyvavo, „Teo“ išmaniojoje televizijoje buvo antras pagal žiūrimumą sporto įvykis šiemet.

Labiausiai žiūrima tęstinė televizijos laida 2016 metais buvo muzikinis realybės šou „X Faktorius“. Į didžiausias auditorijas surinkusių trejetuką taip pat pateko pokalbių laida „Valanda su Rūta“ ir „Žvaigždžių duetai“.

Populiariausių filmų viršūnėje 2016 metais tvirtai laikėsi visos tiek vaikams, tiek suaugusiems skirto animacinio filmo apie Šreką dalys, „La troškinys“ ir „Ledynmetis. Žemynų atsiradimas“. Iš vaidybinių filmų daugiausia žiūrovų vienu metu žiūrėjo filmus „Skorpionų karalius“, „Karibų piratai. Numirėlio skrynia“ ir veiksmo filmą „Divergentė“.

Lietuviškų filmų tarpe žiūrimiausiais tapo „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“, „Gautas iškvietimas“ bei „Valentinas vienas“, o žiūrimiausiu 2016-ųjų koncertu tapo Marijaus Mikutavičiaus „3D Show“, skirtas Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai.

Populiariausiais apdovanojimų šou „Teo“ išmaniosios televizijos žiūrimumo duomenimis praėjusiais metais buvo „Auksiniai svogūnai“ ir „Lietuvos garbė“.

„Žiūrovų skonis pastaraisiais metais nelabai kinta ir tai neturėtų stebinti. Televizija yra pramoga, todėl žiūrovas visų pirma ieško ryškaus, efektingo vaizdo ir jau pasitvirtinusių formatų, garantuojančių smagų, įtraukiantį turinį. Tačiau jis tampa vis reiklesnis vertindamas vaizdo kokybę, todėl drąsiai investuoja į itin didelės raiškos „Ultra HD (4K)“ televizoriaus įsigyjimą“, – teigia N. Žioba.

„Teo“ išmaniosios TV žiūrimiausių TOP 10:

  1. M.A.M.A. apdovanojimai
  2. X Faktorius
  3. Auksiniai svogūnai
  4. Lietuvos balsas
  5. Žvaigždžių duetai
  6. Rio 2016. Olimpinis vyrų krepšinio turnyras. Ketvirtfinalio rungtynės Lietuva – Australija
  7. Rio 2016. Olimpinis vyrų krepšinio turnyras. Finalo rungtynės JAV – Serbija
  8. Marijono Mikutavičiaus koncertas „3D Show“, skirtas atminti Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai
  9. Šrekas
  10. Šrekas II
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!