Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/57583/naujiena-idiegta-elektronine-muitines-paslauga-keleiviams/spausdinti/

Naujiena: įdiegta elektroninė muitinės paslauga keleiviams

Publikuota: 2016-12-14 20:14
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Antradienį pradėjo veikti viešoji elektroninė Lietuvos muitinės paslauga – Keleivio portalas, skirta užpildyti ir pateikti keleivio, grynųjų pinigų ir degalų deklaracijų duomenis.

Iki šiol šios deklaracijos galėjo būti pildomos ir pateikiamos Lietuvos muitinės pareigūnams tik atvykus į muitinės postą.

Keleivio portale deklaracijas galima užpildyti ir pateikti Lietuvos muitinei anksčiausiai prieš 14 dienų iki vykimo per muitinės postą. Deklaraciją pildantis asmuo joje turi nurodyti muitinės įstaigą, per kurią ketina vykti. Sistema sėkmingai užpildytai ir pateiktai deklaracijai suteikia unikalų numerį, kurį deklaraciją užpildęs asmuo pateikia muitinės pareigūnui, kirsdamas valstybės sieną.

Asmenys, neturintys galimybių užpildyti ir pateikti deklaracijų elektroniniu būdu, kaip ir iki šiol galės tai padaryti gavę popierinius deklaracijų blankus muitinės įstaigoje.

Keleivio deklaracija – tai Muitinės departamento nustatytos formos muitinės deklaracija, kurioje keleivis nurodo duomenis apie save ir gabenamas prekes.

Grynųjų pinigų deklaraciją muitinei teikti turi asmenys, gabenantys ne mažesnę kaip 10 000 eurų grynųjų pinigų sumą (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta), degalų – krovininių transporto priemonių vairuotojai.

Visos deklaracijos Keleivio portale gali būti pildomos lietuvių, anglų ir rusų kalbomis. Prie portalo galima prisijungti naudojantis kompiuteriu arba bet kokiu mobiliuoju įrenginiu.

Keleivio portalo internetinis adresas – keleiviams.lrmuitine.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!