Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/57454/hawkingas-perspeja-gyvename-pavojingiausiu-laikotarpiu/spausdinti/

Hawkingas perspėja: gyvename pavojingiausiu laikotarpiu

Publikuota: 2016-12-07 11:20
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Stephenas Hawkingas yra vienas garsiausių pasaulio mokslininkų, kuris tikrai nevynioja žodžių į vatą. Šį kartą jis vėl prakalbo apie tai, kad žmonija neišvengiamai juda pragaišties link, o tą ypač atspindi ir politiniai įvykiai pastaruoju metu.

Tai sakydamas S. Hawkingas mintyse turėjo Didžiosios Britanijos balsavimą dėl išstojimo iš Europos Sąjungos ir neseniai vykusius Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidento rinkimus, kuriuose pergalę nuskynė charizmatiškasis multimilijonierius Donaldas Trumpas.

Daugelį mokslo apdovanojimų pelnęs kosmologas akcentavo, kad būtų „siaubinga klaida“ ignoruoti populizmą, kuris slypi už „Brexit“ ir D. Trumpo triumfo. 74-erių mokslininko tvirtinimu, šie įvykiai įrodo, kad „mes gyvename pačiu pavojingiausiu metu žmonijos istorijoje“, kuris prieštarauja tokioms idėjoms kaip bendras žmonijos tikslas ar šviesesnio rytojaus siekimas.

„Kad ir ką mes begalvotume apie britų sprendimą pasitraukti iš Europos Sąjungos ir Amerikos žmonių valią išrinkti Donaldą Trumpą savo naujuoju prezidentu, nėra jokios abejonės, kad tai yra įpykusių žmonių šauksmas, kadangi šie pasijautė apleisti savo lyderių... Mes turėtume savo ruožtu atmesti tuos balsus kaip populizmo nuoskaudas“, – dėstė profesorius.

S. Hawkingui nerimą kelia ir paties D. Trumpo idėjos. Naujasis JAV prezidentas ne kartą yra pasišaipęs iš klimato atšilimo idėjos ir tvirtino, kad tai tėra pramanas. Nors mokslininkai jau ilgą laiką garsiai skalambija varpais perspėdami, kad klimatas nuolatos šyla ir tai neišvengiamai turės katastrofinių padarinių visai mūsų planetai ir mums patiems, D. Trumpui tai atrodo tik tauškalai, kuriais neverta tikėti.

Tuo metu kalbėdamas apie „Brexit“ profesorius pridūrė, kad Didžiosios Britanijos parodytas noras išstoti iš Bendrijos griauna vienybės sampratą ir griauna idėjų dalijimąsi, todėl žmonijai kyla papildomų grėsmių bandant išgyventi ir spręsti naujas problemas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!