Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/57399/rygoje-pristatytas-pirmasis-pasaulyje-orlaivis-bombardier-cs300/spausdinti/

Rygoje pristatytas pirmasis pasaulyje orlaivis „Bombardier CS300“

Publikuota: 2016-12-01 16:57
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Trečiadienį, lapkričio 30 d., Baltijos šalių oro linijų bendrovė „airBaltic“ Rygoje pasitiko pirmąjį pasaulyje orlaivį „Bombardier CS300“.

„Didžiuojamės galėdami pasitikti mūsų pirmąjį „Bombardier CS300“ lėktuvą ir būdami pirmąja aviakompanija pasaulyje, pradėsiančia komercinius skrydžius su naujuoju „CS300“ – pačiu moderniausiu ir technologiškai pažangiausiu orlaiviu pasaulyje. Naujieji lėktuvai yra neatsiejama „airBaltic“ dalis siekiant įgyvendinti verslo plėtros strategiją „Horizon 2021“ ir lėktuvų parko optimizavimo planą“, – sako „airBaltic“ generalinis direktorius Martin Gauss.

Rygoje pristatytas pirmasis pasaulyje orlaivis „Bombardier CS300“

Naujasis 145 vietų „CS300“ lėktuvas keleiviams suteiks nepakartojamą skrydžio patirtį – jiems bus skirta daugiau vietos, didesni langai, daugiau erdvės salone jų rankiniam bagažui, patobulinti tualetai ir kiti privalumai. Naujasis orlaivis skrenda daug tyliau ir palieka keturis kartus mažesnį triukšmo pėdsaką. Be to, šiuo metu pasaulyje tai yra aplinkai draugiškiausias komercinis lėktuvas – tai pirmasis lėktuvas, turintis skaidrumo deklaraciją, parodančią kokią įtaką gamtai jis padarys per visą naudojimo laikotarpį ir padedančią sumažinti CO2 ir NOx išmetimą atitinkamai 20 % ir 50 %.

Rygoje pristatytas pirmasis pasaulyje orlaivis „Bombardier CS300“

Kaip buvo skelbta anksčiau, Baltijos šalių oro linijų bendrovė „airBaltic“ komercinius skrydžius su naujuoju „Bombardier CS300“ pradės vykdyti nuo 2016 m. gruodžio 14 d. iš Rygos į Amsterdamą. „airBaltic“ – pirmoji pasaulyje aviakompanija, kuri pradės naudoti šiuos orlaivius skrydžiams. Bendrovė yra užsakiusi 20 „CS300“ lėktuvų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!