Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/56496/kureju-zaidynes-klaipedoje-zadintuvas-su-jaunu-lietuviu-atlikeju-muzika/spausdinti/

Kūrėjų žaidynės Klaipėdoje: žadintuvas su jaunų lietuvių atlikėjų muzika

Publikuota: 2016-09-26 16:08
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Visą savaitgalį Klaipėdos mokslo ir technologijų parke vyko kūrėjų ir išradėjų žaidynės „Hacker Games“, suvienijusios 100 programuotojų, inžinierių, dizaino ar verslo plėtros specialistų. Tarp laimėtojų – muzikinio projekto „Vilnius temperature“ komanda, sukūrusi muzikinį žadintuvą savo „YouTube“ kanalo turiniui populiarinti.

„Vilnius Temperature“ muzikinis projektas, turintis per 70 aukštos kokybės jaunų Lietuvos atlikėjų pasirodymų įrašų, pateko tarp 4 renginio laimėtojų. Ši komanda sukūrė žadintuvą išmaniajam telefonui, kuris naudotoją žadina parinkdamas dainą pagal tos dienos lauko temperatūrą. Projekto autoriai tikisi, kad ši programėlė padės toliau populiarinti perspektyvią lietuvišką muziką, palaikyti ryšį su esamais „Vilnius temperature“ fanais ir pritraukti naujų.

Kūrėjų žaidynės Klaipėdoje: žadintuvas su jaunų lietuvių atlikėjų muzika

„Vadinamieji hakatonai – puiki vieta realizuoti idėjas pasitelkiant tuos talentus, kurių galbūt neturite patys. „Vilnius temperature“ komanda – idealus to pavyzdys. Šie jaunuoliai pristatė savo muzikinį projektą penktadienio vakarą, subūrė programuotojų bei dizainerių komandą ir jau sekmadienio pavakarę turėjo veikiantį savo svajonių programėlės prototipą. Tikime, kad ir kitos „Hacker Games“ dalyvavusios ir kūrusios komandos po renginio neišsibarstys ir tęs projektus, kurie ilgainiui gali tapti tvariais ir sėkmingais verslais“, – komentuoja VšĮ „Versli Lietuva“ vyr. projektų vadovė Rimantė Ribačiauskaitė.

Tarp kitų renginio laimėtojų – programėlė „Beerscribe“ barų ir kitų verslų savininkams, skirta generuoti nuolaidų ar nemokamų dovanų kuponus mieste nuobodžiaujantiems vartotojams. Žaidimų kategorijoje apdovanotas logiką ir refleksus testuojantis žaidimas 4 asmenims „Indrix“ ir žaidimas „Killer Hack“, kuriame reikia šaudyti į tokias IT kūrėjų problemas kaip spaudžiantis laikas ar programinės įrangos klaidos.

Iš viso renginyje dalyvavo 100 jaunųjų kūrėjų, pasiskirsčiusių į komandas ir pristačiusių 21 projektą. „Hacker Games: Klaipėda“ organizavo „Versli Lietuva“, jos „Startup Lithuania“ komanda ir Klaipėdos IT sprendimų kūrėja „Koralis“. Kitos kurėjų žaidynės lapkričio pabaigoje vyks Vilniuje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!