Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/56445/savaitgali-klaipedoje-kureju-zaidynes/spausdinti/

Savaitgalį Klaipėdoje – kūrėjų žaidynės

Publikuota: 2016-09-22 16:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šį savaitgalį, rugsėjo 23–25 dienomis, Klaipėdos Mokslo ir Technologijų parke vyks kūrėjų žaidynės „Hacker Games“. Jų metu per 100 inžinierių, programuotojų, dizainerių, rinkodaros ir verslo plėtros specialistų susiburs į komandas ir kurs projektus, ilgainiui galinčius virsti sėkmingais produktais bei verslais.

VšĮ „Versli Lietuva” ir jos „Startup Lithuania“ komanda su įmone „Koralis“ jau antrą kartą Klaipėdoje organizuoja hakatoną (angl. hackathon). Tai – 48 val. trukmės dirbtuvės, kurių metu jaunieji kūrėjai pasidalina komandomis ir kuria žaidimus, programas, techninę įrangą ir kitus produktus ar bent prototipus. Geriausios komandos renginio pabaigoje būna apdovanojamos, tačiau organizatoriai siekia, kad žaidynių metu užgimę projektai būtų tęsiami ir toliau bei ilgainiui virstų sėkmingais technologijomis grįstais verslais.

Savaitgalį Klaipėdoje – kūrėjų žaidynės

„Hacker Games: Klaipėda“ dalyviai kurs produktus trijose kategorijose: programinės įrangos, techninės įrangos ir žaidimų. Komandoms padės ir su jomis patarimais bei patirtimi dalintis apie 20 patyrusių mentorių – programinės ar techninės įrangos kūrimo, verslo vystymo, rinkodaros ir kitų sričių profesionalų.

Be to, geriausių renginio komandų laukia prizai – 1000 EUR grynaisiais, kelionė į pasirinktą žaidimų sektoriaus renginį, išmanieji įrenginiai, techninė įranga, programinės įrangos licencijos ir kt. Dalyvavimas „Hacker Games“ – visiškai nemokamas, o organizatoriai pasirūpins maistu bei užkandžiais. Kūrėjų žaidynės rengiamos bendradarbiaujant su partneriais: „Koralis“, „Startup Highway“, „Green Garage“, „Game Insight“, „TransferGo”, „Unity“, „PackPin“, „Vilkyškių pieninė“, „Technorama“, „Technarium“, „Akvilė“ ir kitais.

Prieš metus vykusiose „Hacker Games“ žaidynėse Klaipėdoje dalyvavo per 100 jaunųjų kūrėjų, sukūrusių 26 produktus – nuo jutiklių sportininkams ar programėlių turizmui iki pažinčių svetainės profesionaliems šunų veisėjams ar oro sąlygas vandens sportininkams nurodančio įrankio.

Renginys nemokamas, kūrėjai dar gali spėti užsiregistruoti ir dalyvauti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!