Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/56409/kurybineje-erdveje-re-place-kaunieciai-gamins-daiktus-is-siuksliu/spausdinti/

Kūrybinėje erdvėje „re-PLACE“ kauniečiai gamins daiktus iš šiukšlių

Publikuota: 2016-09-20 11:16
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Alternatyvioje kūrybinėje erdvėje „re-PLACE“, kuri neseniai duris atvėrė KTU Kultūros centro (Laisvės al. 13) kiemelyje, nebenaudojami daiktai bus prikelti naujam gyvenimui. Rugsėjo 22 d., ketvirtadienį, 16 val. ir 18 val. joje vyks kūrybines antrinio dizaino dirbtuvės „NEšiukšlės“.

Ar galite įsivaizduoti stalinę lempą, padarytą iš konservų dėžutės, o spalvingą pieštukinę – iš seno stiklainio, ar vizitinių kortelių dėklą sumeistrautą iš senų akinių? Jei dar nebandėte to padaryti patys arba norite savo patirtimi pasidalinti su kitais, esate laukiami „re-PLACE“ ir edukacinio projekto „Kūrybos kampas 360°“ rengiamame užėmime „NEšiukšlės – vieta, kur daiktai atgyja naujam gyvenimui“.

„Kūrybinėse dirbtuvėse gaminsime įvairius smulkius daiktus iš senų, buityje nebenaudojamų daiktų, antrinių žaliavų ir gamybinių atliekų. Susitikimo metu taip pat diskutuosime aplinkos apsaugos, ekologijos temomis, dalinsimės darnaus vartojimo ir ekologiško gyvenimo būdo patirtimi.

Originaliais daiktais dirbtuvių dalyviai galės papuošti save ir savo namams. Žinoma, jei bus norinčių pagaminti ką nors „re-PLACE“ interjerui – džiaugsimės tokiomis iniciatyvomis. Šių kūrybinių dirbtuvių tikslas parodyti žmonėms, kaip jie gali pritaikyti ir naudoti įvairius nereikalingus objektus savo aplinkoje.

Visas medžiagas dirbtuvėms turėsime, tačiau jei kas turi nereikalingų daiktų, kurie galėtų būti tinkami dirbtuvėms, gali juos atsinešti“, – pasakoja renginio organizatoriai.

Prieš keletą savaičių duris atvėrusi alternatyvi kūrybinė erdvė „re-PLACE“ – tai senas Kauno technologijos universiteto (KTU) garažas, kuris transformuojamas į visuomenei atvirą vietą. Šioje erdvėje vyks kūrybinės dirbtuvės, koncertai, filmų peržiūros, diskusijos, veiks „trash“ dizaino studija, kurioje žmonės galės pasigaminti daiktus iš antrinių žaliavų.

„re-PLACE“ atidarymo metu ant garažo stogo koncertavo atlikėjas, menininkas Vidas Bareikis, paskaitą skaitė Giedrius Bučas („Kūrybos kampas 360“), eksponuota suomių antrinio dizaino paroda „Real life playback“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!