Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/55952/europos-komisija-patvirtino-ekologinius-kriterijus/spausdinti/

Europos Komisija patvirtino ekologinius kriterijus

Publikuota: 2016-08-18 13:27
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Europos Komisija patvirtino naujus ES ekologinio ženklo suteikimo kriterijus, taikomus kompiuteriams, baldams ir avalynei. Gamintojai, norintys gauti ES ekologinį ženklą, turi laikytis griežtų reikalavimų, susijusių su gaminio poveikiu aplinkai, gaminio sauga ir socialiniais aspektais.

„ES ekologiniu ženklu skatinamas Europos perėjimas prie žiedinės ekonomikos, kuri remia tausią gamybą ir vartojimą. Dėl skaidrių ekologinių kriterijų vartotojai gali priimti sąmoningus sprendimus, tuo pačiu neabejodami dėl gaminio kokybės. ES ekologinis ženklas – paskata gamintojams, kurie gamina patvarius, tinkamus taisyti gaminius ir taip siekia inovacijų bei taupo išteklius“, – sakė už aplinką atsakingas Europos Komisijos narys Karmenu Vella.

Kad galėtų gauti ES ekologinį ženklą, kompiuterių gamintojai turės laikytis tausaus energijos vartojimo ir įrenginio atnaujinamumo reikalavimų, taip pat turės atsižvelgti, ar lengva įrenginius išardyti ir perdirbti jų dalis. Baldų gamintojai turės atlikti išsamesnį gyvavimo ciklo vertinimą, skiriant ypatingą dėmesį pavojingoms dalims ir pavojingų medžiagų likučiams balduose. Avalynės atveju vadovaujantis tarptautiniais darbo standartais ypatingas dėmesys skiriamas darbo sąlygų galutinio surinkimo gamyklose reikalavimams.

Naujieji ekologiniai kriterijai galios šešerius metus nuo jų patvirtinimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!