Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/55914/viskas-del-seimos/spausdinti/

Viskas dėl šeimos

Publikuota: 2016-08-16 12:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Kaspersky Lab“ prisidėjo prie tarptautinės nekomercinės organizacijos „Family Online Safety Institute“ (FOSI), kurios veikla skirta šviesti tėvus, vaikus, mokytojus, bendroves ir valdžios atstovus interneto saugumo klausimais. Bendradarbiaudama su FOSI, „Kaspersky Lab“ aktyviai dalyvaus aptariant vaikų apsaugos internete aspektus ir padės plėtoti šios srities žinias. Taip pat bendrovė ketina dalyvauti bendruose tyrimų projektuose, o jos ekspertai skaitys pranešimus FOSI organizuojamuose tarptautiniuose renginiuose.

Remiantis „Kaspersky Lab“ atliktos interneto naudotojų apklausos duomenimis, 51 proc. viso pasaulio tėvų mano, kad kibernetinių grėsmių skaičius nuolat auga. 31 proc. mano, kad negali kontroliuoti, ką vaikai veikia ir mato tinkle. O tai liudija, kad nepakanka vien matyti problemą – tėvai turi daugiau išmanyti apie kibernetines grėsmes ir būti kompetentingi. Be to, to tikisi ir patys jaunieji naudotojai. Remiantis kito „Kaspersky Lab“ atlikto tyrimo rezultatais, 75 proc. vaikų nuo 8 iki 16 metų interneto saugumo problemas norėtų aptarti su savo tėvais.

„Kaspersky Lab“ jau seniai rūpinasi vaikų apsaugos klausimais. Bendrovė sukūrė specialų sprendimą „Kaspersky Safe Kids“, kuris padeda tėvams apsaugoti vaikus nuo pavojingų nekontroliuojamo naudojimosi internetu ir skaitmeniniais įrenginiais padarinių. Be to, bendrovė, siekdama sukurti efektyvios vaikų apsaugos nuo interneto grėsmių rekomendacijas, bendradarbiauja su viso pasaulio nepriklausomomis organizacijomis, teisėsaugos institucijomis ir vaikų psichologais. Bendros „Kaspersky Lab“ ir FOSI pastangos padės daugybei šeimų gauti būtinų žinių ir pagalbą saugaus elgesio tinkle klausimais.

Alechandro Arango (Alejandro Arango), „Kaspersky Lab“ korporatyvinių komunikacijų departamento vadovas ir FOSI direktorių tarybos narys, komentuoja bendradarbiavimą: „Vaikų apsaugos tinkle klausimus mes sprendžiame jau kelerius metus. Todėl puikiai nutuokiame, ką jaunieji naudotojai mėgsta veikti internete, su kokiais pavojais susiduria ir ką stengiasi nuslėpti nuo tėvų. Mes žinome, kokia netinkama ir pavojinga terpė vaikui gali būti internetas. Būtent dėl to milijonams viso pasaulio šeimų siekiame užtikrinti saugų skaitmeninį gyvenimą. Tėvai turi žinoti, kaip bendrauti su savo vaikais, gimusiais skaitmeninių technologijų eroje, o vaikai turi suprasti, kad jie gali pasitikėti suaugusiaisiais ir su jais tartis, jei jų internetiniame gyvenime kas nors nutiko. Bendradarbiaudami su FOSI, šioje srityje galėsime darbuotis dar efektyviau, įgysime papildomų galimybių ir dar platesnę auditoriją.“

Savo ruožtu Styvenas Balkamas (Stephen Balkam), FOSI generalinis direktorius, pabrėžė: „Mes labai džiaugiamės „Kaspersky Lab“ matydami tarp savo partnerių. Šios bendrovės tarptautiniai tyrimo projektai ir švietėjiška veikla vaikų apsaugos internete klausimais padės mums geriau suprasti atskirų regionų situaciją. Be to, jos padedami, mes tikimės atkreipti visuomenės dėmesį į geriausius informacinio saugumo darbus. Taip pat planuojame bendradarbiauti skaitmeninio vaikų auklėjimo srityje – srityje, kuri yra vienodai svarbi ir „Kaspersky Lab“, ir FOSI.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!