Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/55606/indonezijoje-policininkams-uzdrausta-darbo-metu-zaisti-pokemon-go/spausdinti/

Indonezijoje policininkams uždrausta darbo metu žaisti „Pokemon Go“

Publikuota: 2016-07-21 08:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Indonezijos valdžia liepė policininkams nebežaisti „Pokemon Go“ darbo metu ir greitai tai daryti uždraus kariuomenei, trečiadienį pranešė valdžios atstovai. Šalies gynybos ministras įspėjo, kad šis žaidimas kelia rimtų saugumo grėsmių, AFP cituoja france24.com.

Nepaisant to, kad Indonezijoje „Pokemon Go“ nėra prieinamas oficialiose parduotuvėse, didelė dalis žmonių jį atsisiuntė nelegaliai ir masiškai ėmė gaudyti virtualius pokemonų monstrus. Tačiau žaidimo populiarumas sukėlė susirūpinimą tarp saugumo institucijų atstovų baiminantis, kad „Pokemon Go“ gali būti panaudotas šnipinėjimui.

Valdžios atstovai teigia, kad iš išmanaus telefono, kuriuo policininkai žaidžia, duomenys internetu galėtų būti perduoti kitoms šalims.

„Mes baiminamės, kad policijos pareigūnai gali tapti priklausomi ir mes to nenorime, nes policininko pareiga yra tarnauti visuomenei. Šis darbas reikalauja dėmesingumo ir koncentracijos“, – sakė Indonezijos policijos atstovas Boy Raflis Amaras. Jis taip pat perspėjo, kad policininkai privalo įdėmiai stebėti, ar nekyla terorizmo grėsmės.

Anksčiau šį mėnesį savižudis susisprogdino šalia policijos nuovados Solo mieste ir sužeidė pareigūną. O Bosnijoje ir Hercegovinoje vietinė organizacija per „Facebook“ žmones įspėjo saugotis žemėje gulinčių minų, kurios čia guli nuo kruvino karo devintajame dešimtmetyje. Manoma, kad po karo tarp Bosnijos serbų ir kroatų musulmonų šalies teritorijoje liko apie 120 tūkst. minų. Pastebėta, kad žaidėjai pokemonus gaudo pavojingose teritorijose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!