Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/5547/ktu-elektros-inzinerijos-studentams-modernus-prietaisai-is-vst/spausdinti/

KTU elektros inžinerijos studentams – modernūs prietaisai iš VST

Publikuota: 2006-09-26 10:41
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Kauno technologijos universitetas

Kokybiškoms elektros inžinerijos studijoms Kauno technologijos universitete užtikrinti akcinė bendrovė VST dovanoja modernius elektrotechnikos prietaisus.

Bendrovė skiria ir vardines stipendijas geriausiems Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto studentams. Per praėjusiais dvejus metus 60 geriausių studentų iš viso skirta 60 000 litų.

Vos prasidėjus naujiems mokslo metams KTU Elektros sistemų katedros laboratorija pasipildys moderniais prietaisais. Šių prietaisų naudą čia studijuojantis akademinis jaunimas pajus jau per pirmuosius laboratorinius darbus. Pasak KTU Elektros sistemų katedros vedėjo doc. Alfonso Morkvėno, vystantis technologijoms privalu nuolat atsinaujinti ir pačiai katedrai.

„Mūsų katedroje studijuojantys žmonės nuolat vykdo įvairiausius laboratorinius tyrimus, kuriems atlikti reikalingi ypač patvarūs, tikslūs ir saugūs prietaisai. Bendrovės VST pastangomis plečiasi mūsų mokymo ribos – galime supažindinti ir išmokyti studentus dirbti ne tik su tradiciniais prietaisais, bet ir naudoti bei pritaikyti pačias naujausias technologijas“, – sakė Elektros sistemų katedros vedėjas.

Elektros energiją vakarų Lietuvoje skirstanti ir tiekianti bendrovė VST yra nuolatinė elektrotechnikos specialybių studentus rengiančių mokslo institucijų rėmėja. Bendrovės Elektros tiekimo tarnybos direktorius Rytis Borkys džiaugiasi, kad skirdama paramą bendrovė prisideda prie kokybiško studentų rengimo praktiniam darbui.

„Mums svarbu, kad elektros inžinerijos studentus rengiantis universitetas išleistų pačius geriausius šios srities specialistus. Taigi skiriama parama, kuri padės mokyti jaunus žmones, ir tie, kurie vėliau pasirinks darbą mūsų įmonėje, galės pasidalinti žiniomis su įmonėje dirbančiais specialistais“, – teigė VST atstovas.

Jau šį rudenį KTU Elektros sistemų katedrą pasieks kelių rūšių modernios srovės matavimo replės, kurios naudojamos siekiant matuoti esančią srovę, ir duomenų kaupiklis su temperatūros jutikliais bei programinė įranga.

„Šia parama kasmet galės pasinaudoti per 100 mūsų dieninių ir neakivaizdinių studijų studentų,“ – džiaugėsi Elektros sistemų katedros vedėjas doc. A.Morkvėnas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!